دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

درگذشت دكتر منوچهر دوایی همزمان با رونمایی از كتابش
 
مراسم رونمایی از كتاب «مینوچهر» زندگی نامه منوچهر دوایی (جراح دوران دفاع مقدس) تحت تأثیر خبر درگذشت او، به شكلی احساسی برگزار شد.



به گزارش كتاب نیوز به نقل از ایسنا، مراسم رونمایی از كتاب زندگی نامه منوچهر دوایی به عنوان نخبه معاصر ایران در بنیاد ملی نخبگان، امروز چهارشنبه، پنجم مردادماه در حال برگزاری بود كه رسانه ها از درگذشت این جراح دوران دفاع مقدس خبر دادند. این مراسم كه با حضور همسر، دختر و داماد او همراه بود، در فضایی احساسی و همراه با گریستن های پیاپی برگزار شد.

قرار بود این مراسم با حضور منوچهر دوایی به عنوانی یكی از سخنرانان برگزار شود، كه به دلیل بستری بودن او در بیمارستان، بدون حضور خودش در حال برگزاری بود.

در این مراسم حمید نادران طحان - رییس بنیاد نخبگان استان تهران - گفت: «در دوران دفاع مقدس حماسه های بسیار زیادی شكل گرفته كه بخشی از آن در پشت جبهه توسط افراد بی ادعا در سخت ترین شرایط بوده است كه یكی از آنها دكتر دوایی است. ثبت نگارش روایت زندگی این نخبگان معاصر بسیار مهم است و به همین خاطر نگارش و انتشار كتاب مینوچهر كار بسیار اززشمندی است.»

همچنین محمدرضا سنگری - رییس اندیشكده ادبیات پایداری حوزه هنری - گفت: «نخبگان معاصر الگوی مناسبی برای نسل امروز و آینده هستند و چنین رویدادهایی قدرشناسی مناسب از زحمات آنهاست. نخبگان فهمیده اند كه توانایی بزرگ شدن دارند و به شناخت روشن از خود رسیده اند و البته فهمیده اند كه شرط بزرگ شدن تحمل رنج های بزرگ است؛ نخبگان می دانند مسیر رشد نخبگی ساده و هموار نیست. همچنین آنها به دوردست ها نگاه می كنند و حواشی را رها كرده اند. نخبگان خطرپذیزند و برای آنها هیچ وقت بن بست نیست.»

نویسنده كتاب، جواد كامور بخشایش، نیز گفت: «در درمان مجروحانی كه بلافاصله از منطقه جنگی به اهواز اعزام می شدند، دكتر دوایی واقعا ایثار كرده اند. در این عرصه یكی از دستاوردهای علمی او بحث تریاژ در بیمارستان هاست. او مرد روزهای سخت بود و یك نخبه علمی با قابلیت معرفی به تمام دنیاست. افتادگی دكتر دوایی، بعد معنوی و بعد عرفانی او با تمام دانشش درس آموز است. من تحت تاثیر شخصیت او اسم كتاب را مینوچهر (چهره بهشتی) انتخاب كرده ام.»

الهام یاوری، رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، هم در این مراسم گفت: «قهرمانانی مثل دكتر دوایی الگوهای نسل آینده هستند؛ نفس حضور آنها افتخارآفرین است. ما باید بررسی كنیم كه آنها چطور موانع را كنار زده و به قله ها رسیده اند. اینجاست كه اهمیت هنر بیشتر از قبل خودش را نشان می دهد و به نسل های بعدی و دانش آموزان و استعدادهای درخشان هدیه می دهد. كتاب مینوچهر این مسئولیت را به خوبی انجام می دهد. تلاش بنیاد ملی نخبگان قابل در این مسیر تقدیر است.»

در ادامه محسن شاهرضایی، مدیركل دفتر الگوسازی و تكریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان، گفت: «امیدواریم چنین رویدادها و برنامه هایی بیشتر از گذشته اتفاقات بیفتد. از اصحاب رسانه هم خواهش می كنم برای پوشش و فرهنگ سازی این موارد همت بیشتری به خرج دهند. این حركت نیازمند تدوام است و ما برای نوشتن زندگی نخبگان باید بر پایه علم و استمرار حركت كنیم. این سومین كتاب زندگی نامه نخبگان است كه به همت بنیاد ملی نخبگان منتشر شده است.»

منوچهر دوایی (متولد 1315 تهران) پزشك، جراح و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشكی ایران بود. وی از اساتید دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و متخصص جراحی اطفال، جراحی سرطان و جراحی دستگاه گوارش بود. دوایی یكی از اعضای تیم پزشكی امام خمینی(ره) و كسی بود كه شهید چمران را بدون بیهوشی عمل كرده بود. وی نخستین رییس دانشگاه شهید چمران اهواز بعد از انقلاب، جراح جنگ و همچنین مؤلف و مترجم چندین كتاب پزشكی بود.

................ هر روز با كتاب ...............
منبع خبر:
كتاب نیوز
   تاریخ: ۱۸:۵۴ - ۰۵/۰۵/۱۴۰۱   بازدید: ۲۶۵