دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳

استفاده از ظرفیت ایده پردازان داخل و خارج كشور در همایش فرصت ها و چالش های خوزستان
 
علی محمد آخوندعلی گفت: آزمایشگاه های دانشگاه شهید چمران اهواز در خدمت پیش بردن شعار سال قرار خواهند گرفت و از دانشگاهیان می خواهم كه سریعا اقدام كنند تا بتوانیم ایده ها را جمع آوری كنیم و قدم های اولیه تحول در علم و دانش برداشته شود سپس برای تجاری سازی به سمت پاك علم و فناوری حركت كنند.
به گزارش رهیاب، علی محمد آخوندعلی در همایش فرصت ها و چالش های استان خوزستان در تحقق شعار سال كه امروز (31 خردادماه) در دانشكده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، در خصوص همكاری دانشگاه با این همایش اظهار كرد: معاونت پژوهشی دانشگاه تابلوی پردیس علم و فناوری را در مجموعه شش هكتاری دانشگاه برپا كند و از همه ایده پردازان از داخل و خارج از كشور تقاضا می كنم كه ایده های خود را در قالب دو تا سه پاراگراف برای ما ارسال كنند.

وی افزود: آزمایشگاه های دانشگاه در خدمت پیش بردن شعار سال قرار خواهند گرفت. از دانشگاهیان می خواهم كه سریعا اقدام كنند تا بتوانیم ایده ها را جمع آوری كنیم و قدم های اولیه تحول در علم و دانش برداشته شود و بعد برای تجاری سازی به سمت پاك علم و فناوری حركت كنند.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص مشكلات آب، گفت: در منطقه اقیانوس اطلس، شمال آفریقا، سوریه و عراق تا كشور ما و بعد افغانستان و كوه های هیمالیا و بعد صحرای چین، رطوبت در آن ها كم است؛ ما در منطقه پرحرارت و كم رطوبت زندگی می كنیم اما رودخانه های جاری این مساله را جبران كرده اند.

آخوندعلی افزود: رودخانه های جاری در استان خوزستان نسبت به 30 تا 50 سال پیش حدود یك سوم آب را دیگر به ما تحویل نمی دهند كه علت آن توسعه در مناطق بالادست است و اینكه رعایت می كنند یا نه و محیط زیست نظارت می كند یا نه، بحث دیگری است. اكنون آب رودخانه كرخه به نصف تقلیل پیدا كرده است و علت هم بالادست بودن هفت هشت استان است. ریزش های جوی 0.25 متر است و تبخیر بین 2 و نیم تا سه متر است.

وی در خصوص تامین آب شرب و آب كشاورزی به عنوان دو منابع مصرفی مهم، افزود: بیش از 90 درصد مصرف آب مربوط به كشاورزی است و بعد از آن، مصرف آب شرب است. در كشاورزی آب مصرفی بستگی به نوع مصرف ما دارد؛ مطالعات نشان می دهد كه 20 سال پیش برای كشتی مانند گوجه 17 تا 18 هزار متر مكعب آب نیاز بود و البته این میزان برای گیاهان مختلف متفاوت است. برنج 30 هزار متر مكعب و نیشكر 40 هزار متر مكعب آب مصرف می كنند كه نه تنها مصرف آب دارند بلكه پساب هم پس می دهند.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این آب آشامیدنی ما است كه باید كنترل شود. طرح این ها را 10 سال پیش انجام دادیم. دنیا به سمت كشت گلخانه ای پیش رفته است و فناوری و تكنولوژی آن خیلی پیچیده نیست؛ كمك كنید تا انجام شود.

وی در خصوص وضعیت كانون های ریزگرد، گفت: علت اصلی ایجاد این كانون ها، همین عرض 30 درجه و حاره ای بودن منطقه است. مطالعات ما در دانشگاه نشان داده كه سه پارامتر اگر دست به دست هم دهند غبار ایجاد می شود؛ خشكی زمین، صافی زمین و وجود باد.

آخوندعلی ادامه داد: اگر فاصله در زمان بارش باران اتفاق بیفتد احتمال بلند شدن گرد و غبار وجود دارد. عراق و سوریه مورد حملات آمریكا بوده اند؛ اگر باران نباشد، خاكی كه از عراق و سوریه می آید شخم خورده است و وارد كشور ما می شود.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با ارائه راهكاری برای پیشگیری از وقوع گرد و غبار عنوان كرد: ما دچار كمبود بارش هستیم و زمینه برای بلند شدن گرد و خاك وجود دارد؛ در یك رساله دكتری همه كانون ها را شناسایی و خاك را تحت آزمایش قرار دادیم. راه حل این است كه یا باید دیواره ایجاد كنیم یا زمین رطوبت داشته باشد.

وی با بیان اینكه از نظر خاك شناسی این خاك ها به درد كشاورزی نمی خورند، افزود: یكی از بهترین كارها ایجاد دیوراه های درختی است اما نه با بیل مكانیكی؛ كاشت یك درختچه به حفره ای به عمق 30 سانت نیاز دارد. اگر این كارها را با هزینه های كمتر شروع كنیم تا چهار پنج سال آینده دیواره هایی درختی به وجود خواهند آمد.

انتهای پیام/
منبع خبر:
رهیاب
   تاریخ: ۱۷:۰۳ - ۳۱/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۸۸