دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

شاه كلید مشكلات خوزستان تكیه بر تولید دانش بنیان است/برخی مدیران نسبت به بحث فناوری و نوآوری اشراف كامل را ندارند
 
دكتر محمد راضی جلالی گفت: آنچه كه علی رغم همه مشكلات و فشارهای موجود كشور سرپا نگه داشته شده است كه به دلیل توفیقات دانش بنیان در حوزه های هسته ای، سلول های بنیادی، نانو و... بوده كه با تكیه بر جوانان و دانش و همراهی و هم افزایی مدیران فراهم شده است؛ ما جوانان بسیار مستعد و خوبی داریم.
به گزارش رهیاب، دكتر محمد راضی جلالی در نشست خبری همایش علمی فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال 1401 اظهار كرد: در همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال، چهار محور اولویت های استان هستند كه شامل محور انرژی دربرگیرنده نفت، پتروشیمی، گاز، آب و برق، محور كشاورزی، دامپروری و شیلات، محور صنعت و معدن و محور محیط زیست، بهداشت و سلامت اند.

وی افزود: مجموعه محورها كلیت موضوعاتی است كه توسط محققان و كارشناسان در این همایش دنبال می شود؛ برای برگزاری همایش معمولاً بازه زمانی چند ماهه برای دریافت مقالات در نظر می گیرند اما این همایش با همایش های دیگر متفاوت است. هدف ما شناسایی فرصت ها و چالش های استان خوزستان و برنامه ریزی و رصد سازمان ها و دستگاه ها برای تحقق شعار سال است.

رئیس پارك علم و فناوری خوزستان اطلاغ رسانی این همایش را بسیار خوب دانست و گفت: با اطلاع رسانی خوبی كه صورت گرفت موجی از مقالات به سمت دبیرخانه سرازیر شد. در حال حاضر حدود 300 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده كه پس از داوری، 8 مقاله به عنوان مقالات سخنرانی انتخاب شده اند و در هر محور دو سخنران خواهیم داشت.

وی عنوان كرد: بیشترین مقالات دریافتی در محور كشاورزی، دامپروری و شیلات و محیط زیست، بهداشت و سلامت هستند.

رئیس پارك علم و فناوری خوزستان گفت: افتتاحیه همایش 8 صبح روز سه شنبه 31 خردادماه، در سالن همایش دانشكده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز خواهد بود. در این برنامه مهمان ویژه خواهیم داشت و پس از آن 8 نفر از نویسندگان مقالات برگزیده در چهار محور سخنرانی خواهند داشت.

دبیر علمی همایش علمی فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال 1401 ادامه داد: دو هفته پس از برگزاری این همایش، برنامه ای تحت عنوان آینده پژوهی و بررسی دستاوردهای همایش را خواهیم داشت. بر خلاف دیگر همایش ها بعد از پایان آن كار اصلی آغاز می شود. بنا است كه كارگروه هایی تشكیل شوند و موضوعات محورها را پیگیری كنند.

راضی جلالی ادامه داد: با توجه به اینكه مأموریت سال توسط مقام معظم رهبری به همه سازمان ها و دستگاه ها ابلاغ شد امیدواریم بتوانیم كه در این مسیر گام های خوبی برداریم و اگر درایت، برنامه ریزی و همراهی جمعی بین مدیران صنایع و دانشگاه ها صورت گیرد، زمینه تحقق شعار سال فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت حل مشكلات از طریق حوزه دانش بنیان گفت: شاه كلید مشكلات ما چیزی جز تولید با تكیه بر دانش بنیان نیست. واقعیت این است كه آینده از آن تولید دانش بنیان است. علی رغم همه مشكلات و فشارهای موجود كشور سرپا نگه داشته شده است كه به دلیل توفیقات دانش بنیان در حوزه های هسته ای، سلول های بنیادی، نانو و... بوده كه با تكیه بر جوانان و دانش و همراهی و هم افزایی مدیران فراهم شده است؛ ما جوانان بسیار مستعد و خوبی داریم.

رئیس پارك علم و فناوری خوزستان یادآور شد: مجموعه پارك علم و فناوری به عنوان یكی از متولیان اصلی علم و فناوری در دانشگاه های استان از جمله دانشگاه شهید چمران اهواز، آزاد، نفت، پیام نور، علمی كاربردی و ... و صنایعی از جمله فولاد، مناطق نفت خیز جنوب، شركت نفت و گاز اروندان، شركت ملی حفاری، پتروشیمی ها و سایر صنایع، حامیان همایش چالش ها و فرصت های خوزستان هستند.

وی گفت: تعداد زیادی مقاله داشتیم كه موضوعات اصلی آن ها اجتماعی و فرهنگی بود اما محور آن در همایش تعریف نشده بود لذا نتوانستیم از این مقالات بهره ای ببریم. اگر موافقت شود می توان در آینده به شكل تخصصی هر كدام از این محورها از جمله انرژی و كشاورزی را به صورت تخصصی برگزار كنیم. بعد از این همایش، كار اصلی آغاز می شود.

راضی جلالی ادامه داد: ما در این سال ها فرصت های زیادی از دست دادیم؛ همواره تأكید بر این بوده كه تحقق شعار سال تنها در حد بنر نباشد. پیوست دانش بنیان و اشتغال آفرین از پیوست هایی هستند كه به تولید اضافه شدند زیرا بحث تولید بدون این دو چندان موفقیت آمیز نیست. این موضوع كه در استان ما شركت های دانش بنیان و فناور دیده نمی شوند در كل كشور نیز وجود دارد. واقعیت غیرقابل انكار این است كه برخی مدیران چندان نسبت به بحث فناوری و نوآوری اشراف كامل را ندارند. برخی حتی تعریفی از پارك علم و فناوری هم ندارند. هفته گذشته در جلسه ای با استاندار پیشنهاد دادیم كه تور فناوری برای مدیران برگزار كنیم؛ این باعث می شود كه دید مدیران بازتر شود. ظرفیت نیروی كارآمد استان خوزستان بی نظیر است اما بستر فیزیكی برای فعالیت شركت های دانش بنیان بستر محدودی است.

دبیر علمی همایش علمی فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال 1401 افزود: بسیاری از صنایع گله مند هستند كه دانش فنی فراگرفته شده توسط دانش آموختگان دانشگاه ها از آنچه كه در واقعیت صنعت وجود دارد، فاصله دارد و این باعث می شود كه كیفیت نیروها از نظر صنعت افت داشته باشند و نیاز به برگزاری دوره های بازآموزی و آموزش های تكمیلی برای جذب نیرو وجود داشته باشد.

رئیس پارك علم و فناوری خوزستان با بیان اینكه دانشگاه ها هم انتظاراتی از صنایع دارند، گفت: دانشگاه ها انتظار دارند كه صنعت، چالش های خود را با آن ها در میان بگذارد زیرا دانشگاه ها به عنوان متولیان مسائل تخصصی راه های اثرگذارتر و با راندمان بهتر را شناسایی می كنند و در اختیار صنایع قرار می دهند.

وی در پاسخ به چگونگی رصد شركت های تعطیل و نیمه تعطیل شهرك های صنعتی گفت: در هر استان تعداد شركت مستقر در شهرك های صنعتی با ظرفیت های موجود تناسب دارد اما تعداد شركت های خوزستان كمتر از آن چیزی است كه باید باشد. باید ظرفیت در شهرك های صنعتی ایجاد شود و تعداد شركت ها افزایش یابد و سیاست شركت شهرك های صنعتی توسعه كمی و كیفی است.

راضی جلالی عنوان كرد: بحث دیگر عملكرد این شركت ها است. پارك علم و فناوری، شركت های مستقر در شهرك های صنعتی را رصد كرد و مشخص شد به دلایل مختلف دچار چالش هایی هستند. بسیاری از آن ها توانمندی های خوبی دارند و محصول محور هستند اما حمایت های لازم از آن ها صورت نمی گیرد. از آن ها دعوت كردیم كه به عضویت پارك علم و فناوری درآیند. برخی از آن ها عضو پارك علم و فناوری استان شدند. یكی از مزایای عضویت در پارك، معافیت مالیاتی است. بسیاری از این شركت ها ظرفیت دانش بنیان شدن را دارند. اگر توسعه كمی و كیفی شركت ها صورت گیرد، ظرفیت اشتغال بسیار خوبی برای جوانان ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/
منبع خبر:
رهیاب
   تاریخ: ۱۳:۲۸ - ۳۰/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۹۴