دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

كودكان كار به راحتی جذب گروه های تبهكار می شوند
 
یك جامعه شناس با اشاره به تبعات كار كودكان در خیابان گفت: كودكان كار در مدت زمان كار در خیابان جذب گروه های تبهكار و خلافكار می شوند كه این مساله علاوه بر آسیب وارد كردن به كودكان كار حتی برای جامعه تبعات بدی خواهد داشت.
دكتر حسین ملتفت در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به 12 ژوئن روز جهانی مبارزه با كار كودكان اظهار كرد: مهمترین علل روی آوردن كودكان به كار در خیابان، شیوه زندگی و خانواده های این كودكان است؛ معمولا اكثر این كودكان از خانواده های حاشیه نشین و خانواده های از هم گسیخته هستند. مساله دیگری كه موجب می شود كودكان به سمت كار در خیابان روی بیاورند، وضعیت اقتصادی است.

وی افزود: زمانی كه این مشكلات دست به دست هم می دهند، بسیاری از خانواده ها زمانی كه می بینند كودكان خانواده های دیگر این كار را انجام می دهند، این روش را یاد می گیرند و این مساله به یك فرهنگ تبدیل می شود.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: علاوه بر اینكه برخی خانواده ها فرزندان شان را برای كار به خیابان می فرستند، افرادی نیز وجود دارند كه كودكان را به این كار وادار می كنند و این كودكان روزانه برای آن ها كار می كنند.

ملتفت با بیان اینكه اكثر كودكان كار خیابانی حدود 12 تا 13 سال و حتی كمتر سن دارند، عنوان كرد: كار كودكان در خیابان موجب می شود كودكان از تحصیل باز بمانند بنابراین مهم ترین اثر كوتاه مدت این پدیده، بازماندگی از تحصیل است. این كودكان به دلیل برچسبی كه به آن ها زده می شود از شرایط عادی جامعه نیز دور می شوند و آینده شغلی شان به خطر می افتد.

وی با اشاره به دیگر تبعات كار كودكان در خیابان افزود: كودكان كار در مدت زمان كار در خیابان جذب گروه های تبهكار و خلافكار می شوند كه این مساله علاوه بر آسیب وارد كردن به كودكان كار حتی برای جامعه تبعات بدی خواهد داشت.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بارها این كودكان گفته اند افرادی به آن ها پیشنهاداتی داده اند تا كارهایی كه اكثرا خلاف بوده اند مانند توزیع مواد مخدر را انجام دهند و با توجه به مشكلاتی كه این كودكان دارند، خیلی راحت طعمه افراد خلافكار می شوند.

این جامعه شناس با تاكید بر لزوم مبارزه جدی با كار كودكان در خیابان تصریح كرد: برای مبارزه با كار كودكان در خیابان باید به صورت ریشه ای و بنیادی كار شود بنابراین ابتدا باید عوامل روی آوردن كودكان به سمت كار در خیابان از بین بروند كه این كار زمان بر است.

وی افزود: می توان به صورت موقت این كودكان را سامان دهی كرد تا در موسساتی كار كنند و به آن ها و خانواده های شان كمك كرد تا حداقل از تحصیل بازنمانند. در صورت با سواد شدن این كودكان شاید بتوان از بسیاری از مشكلاتی كه ممكن است بعدا رخ دهد، جلوگیری كرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: حتی در صورت انجام این كار نیز باید به صورت اساسی برای حل این مشكل اقدام كرد؛ به جای اینكه به افراد ماهی بدهیم باید ماهی گیری را به آن ها آموزش بدهیم یعنی زمینه كار را برای شان فراهم كنیم زیرا تامین نیاز این افراد، مسكن موقتی است.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۳:۲۲ - ۲۲/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۸۴