به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مركز آبادان؛ متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه چمران با بیان این كه تغذیه سالم اصول ثابتی دارد گفت: اصول تغذیه صحیح باید در تمام ایام سال رعایت شود، چرا كه اگر این اصول رعایت نشود مشكلاتی همچون چاقی، لاغری یا بیماری ایجاد می شود.
دكتر سید احمد حسینی با اشاره به سه اصل اعتدال، تناسب و تنوع گفت: رعایت سه اصل اعتدال، تناسب و تنوع در رژیم غذایی به این معنا است كه از نظر دریافت انرژی باید اعتدال رعایت شود، همچنین به نسبت مشخص و بر مبنای شرایط بدنی از گروه های مختلف مواد غذایی استفاده كنیم.
وی افزود: تنوع در رژیم غذایی نیز به این صورت است كه مثلاً در گروه سبزیجات فقط از یك نوع سبزی استفاده نكنیم.
این متخصص تغذیه تصریح كرد: با توجه به شرایط ویژه ماه رمضان رعایت این سه اصل اهمیت بیشتری پیدا می كند.
حسینی در ادامه گفت: برای آن كه بتوانیم عناصر معدنی، ویتامین ها، پروتئین و كربوهیدرات را از رژیم غذایی به دست آوریم باید از همه ی گروه های مواد غذایی بهره مند شویم.
وی در ادامه 5 گروه موادغذایی را برشمرد:
نان و غلات
سبزیجات
میوه ها
فراورده های پروتئینی
لبنیات
دكتر حسینی تعداد مناسب وعده های غذایی در ماه رمضان را 3 وعده دانست و گفت: روزه داران در وعده های سحر، افطار و شام فرصت دارند تا موادغذایی و مایعات مورد نیاز بدن را تامین كنند.
وی بیان داشت: بهتر است روزه داران با مایعات گرم به همراه خرما و وعده سبكی مانند فرنی یا حلیم افطار كنند و 2 ساعت بعد از وعده شام استفاده نمایند.
وی تاكید داشت: نكته مهم در 3 وعده مصرف این است كه مایعات به میزان كافی استفاده شود و سالاد و سبزی در كنار وعده ها فراموش نشود.
به گفته وی مصرف مواد غذایی بسیار شیرین در وعده سحر باعث افت قند خون در طول روز و مصرف آن در وعده افطار باعث به هم خوردن تعادل خون خواهد شد.