دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

بررسی راهکارهای همکاری دانشکده مهندسی شهید چمران با نیشکر بهشتی
 
در نشستی با حضور رئیس و اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیران شرکت کشت و صنعت شهید بهشتی دزفول، راه کارهای همکاری در حوزه های مرتبط با فناوری های پیشرفته، نوآورانه و هوشمندسازی در صنایع نیشکر، کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی، بررسی شد.
غلامرضا اکبری زاده رییس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز در این نشست اظهار کرد: دانشکده مهندسی دارای پنج گروه آموزشی «برق»، «مکانیک»، «مواد»، «کامپیوتر» و «شیمی» است و بیش از دو هزار و 500 دانشجو (مقاطع مختلف) در این دانشکده در حال تحصیل هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، وی افزود: حدود 20 درصد از این دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به فعالیت پژوهشی هستند که این امر پتانسیل عظیمی برای توسعه و انجام پروژه های صنعتی و تحقیقاتی ایجاد می کند.

رییس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ظرفیت های تحقیقاتی دانشکده به معرفی مراکز تحقیقاتی فعال مانند «مرکز پژوهشی شبکه های گازرسانی»، «مرکز تحقیقات نورد فولاد» و «مرکز تحقیقات حفاری» پرداخت و تاکید کرد: این مراکز تحقیقاتی به عنوان پل ارتباطی میان دانشگاه و صنایع نفت، گاز و فولاد عمل می کنند.

اکبری زاده عنوان کرد: امیدواریم با توجه به نیازهای صنعت نیشکر «مرکز تحقیقات نیشکر» نیز در آینده ای نزدیک در دانشکده راه اندازی شود تا همکاری ها در این حوزه بیش از پیش گسترش یابد.

وی با اشاره به برخی پروژه های تحقیقاتی موفق دانشکده در حوزه صنعت نیشکر از جمله پروژه «بررسی و اندازه گیری آنلاین کریستال های شکر در فرآیند پخت» گفت: با استفاده از این نرم افزار بومی طراحی شده در دانشکده، موفقیت های چشمگیری حاصل شده است. این پروژه که مورد استقبال شرکت های کشت و صنعت نیشکر قرار گرفت، نشان از توانمندی دانشگاه شهید چمران اهواز در ارائه راه کارهای علمی و کاربردی دارد.

چناری، مدیر تحقیقات و فناوری کشت و صنعت شهیدبهشتی دزفول با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص طرح جهاد علمی، بیان کرد: این طرح به منظور تقویت همکاری های علمی میان دانشگاه ها و نیروهای مسلح ابلاغ شده و در هر استان نماینده ای برای اجرای آن تعیین شده است.

مدیر تحقیقات و فناوری کشت و صنعت شهیدبهشتی دزفول تاکید کرد: در استان خوزستان، اولویت اصلی موضوع امنیت غذایی است.

وی افزود: این طرح شامل 25 زیرفصل است که در آن ها نیازهای پژوهشی و صنعتی مختلف تعریف شده اند.

چناری تاکید کرد: حمایت های مالی از طریق انجام پروژه های تحقیقاتی، پایان نامه های کارشناسی ارشد، دکتری و حتی پسادکتری صورت می گیرد و این حمایت ها برای پروژه های نوآورانه و بدیع اعضای هیئت علمی نیز در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به محورهای تحقیقاتی موردنیاز شرکت کشت و صنعت شهیدبهشتی گفت: فناوری های پیشرفته نظیر «اینترنت اشیاء»، «بینایی ماشین» و «پردازش تصویر و سنجش از دور» می توانند در هوشمندسازی کشاورزی نقشی کلیدی ایفا کند.

چناری افزود: استفاده از این فناوری ها در مدیریت هوشمند «آبیاری»، «برداشت محصولات»، «تغذیه گیاهی»، «هواشناسی مجازی در زراعت» و «اتوماسیون نگهداری دام و طیور» از جمله مواردی است که می تواند به بهبود کارایی و بهره وری در صنایع کشاورزی کمک کند.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۲:۰۲ - ۰۷/۰۸/۱۴۰۳   بازدید: ۲۲