دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ثبت دانشکده تاریخی «سه گوش» اهواز به نام دانشگاه
 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اختصاص 30 میلیارد تومان به دانشکده ادبیات قدیم، گفت: دانشکده سه گوش(ادبیات قدیم) به اسم دانشگاه دانشگاه شهید چمران ثبت شد که مدعیانی داشت و اصلاح و کاربردی آن نیز تعریف خواهد شد.
علی محمد آخوندعلی در نشست با اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (12 اردیبهشت ماه) به مناسبت روز معلم برگزار شد، اظهار کرد: آثار ارزشمند و سخنرانی های شهید مطهری باعث شد نه تنها ما در ایران به مسیر برگردیم بلکه آثار او تأثیر بسزایی در تحولات جهان اسلام و غیراسلام داشت. امام(ره) در چند مورد گریه کردند که یکی از آن موارد، در حق شهادت شهید مطهری بود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به وضعیت این دانشگاه عنوان کرد: در آغاز تصدی مدیریت دانشگاه، بلافاصله وزیر علوم از ما برنامه خواست که بخشی از آن در حال عملیاتی شدن است. برنامه پنج ساله دانشگاه در آن زمان، در دست تدوین بود همچنین برنامه پنج ساله استانداری در دست بررسی بود که در نهایت با برنامه دانشگاه تلفیق شد بنابراین، برنامه پنج ساله دانشگاه نسخه ای از کارهای قبلی و برنامه های استان است که نقشه راه دانشگاه قرار گرفته است.

آخوندعلی گفت: بلافاصله پس از واگذاری مدیریت دانشگاه به تیم فعلی، تیم مدیریتی متشکل از اساتید با ویژگی های علمی دست پاکی و جوانان تشکیل شد. از ابتدا، با خارج از دانشگاه و شرکت ها ارتباط گرفتیم و در این راستا، ارتباط با صنعت را نیز فعال کردیم و ده ها تفاهم نامه رد و بدل شد، از جمله آن ارتباط، با شهرداری بود. در قالب یک قرارداد، اجازه دادیم کلکتور اصلی لوله های جمع آوری آب های سطحی غرب اهواز از دانشگاه عبور کرد.

وی یادآور شد: بر اساس قراردادی که با شهرداری اهواز بسته شد، شهرداری حدود 30 میلیارد تومان برای دانشکده سه گوش (ادبیات سابق) هزینه می کند. معادل این مبلغ نیز برای روکش آسفالت سطح دانشگاه و ساماندهی آب های سطحی کوی استادان هزینه می شود که در قرارداد قید شده و مناقصات آن در حال انجام است.

آخوندعلی با اشاره به رسیدگی به املاک دانشگاه نیز گفت: وضع املاک دانشگاه نابسامان بود بنابراین پیگیری گرفتن اسناد در دستور کار گرفت و اکنون سند زمین 10 هکتاری شمال دانشگاه در حال صادر شدن است. همچنین سند دانشکده سه گوش (ادبیات قدیم) که مدعیانی داشت به اسم دانشگاه شهید چمران اهواز ثبت شد و اصلاح و کاربرد آن نیز تعریف خواهد شد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به روند مولدسازی املاک دانشگاه، گفت: چند ملک در منطقه «ملی راه» متعلق به دانشگاه است و به زودی حدود 100 واحد مسکونی سازمانی از محل مولدسازی برای استادان جوان دانشگاه ساخته خواهد شد. مولدسازی به جدیت در حال انجام است و برنامه این است تا یک سال آینده 150 تا 200 منزل به استادان جوان واگذار شود.

وی ادامه داد: بخشی از املاک دانشگاه، در دست دیگران بود که به این موضوع ورود کردیم و قانونی و قاطعانه املاک را پس گرفتیم. وضعیت مهمانسرای دانشگاه که جزو فاخرترین ساختمان های دانشگاه است، پیگیری شد و اکنون پیمانکار آن تسلیم شده و واحدها در حال تحویل دادن است و پس از آن پلمب می شود تا منافع دانشگاه حفظ شود.

وی افزود: این فرد پیمانکار پس از هفت سال در حال بیرون رفتن از مهمانسرای دانشگاه شهید چمران است و اگرچه زمین و زمان را به هم بست تا ملک را پس ندهد و نفوذ تا جایی بود که شخص وزیر علوم در این خصوص تماس گرفت و پس از توضیح ما به وزیر، به ما گفت کار خوبی کردید.

آخوندعلی گفت: این کارها وقت ما را می گیرد اما برنامه ما مسائل پژوهش، فناوری و توسعه رشته هایی مانند مهندسی پزشکی و هوافضا و رسیدگی به ساخت و سازهای ناقص پردیس علم و فناوری است.

وی بیان کرد: پارک علم و فناوری خوزستان زاییده دانشگاه شهید چمران اهواز است اما متاسفانه به هر دلیل از دانشگاه جدا شد و این در حالی است که مدیریت کنونی آن توسط دکتر میرزایی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام می شود که در اختیار ما است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر لزوم انجام فعالیت های فناورانه توسط جوانان گفت: در سطح جامعه خلاء وجود دارد؛ باید نیروهای جوان کار فناوری انجام دهند و به این دلیل با ایجاد پردیس علم و فناوری موافقت شد. هفته پیش موافقت قطعی اعلام شد و مجوز رسمی آن به زودی ابلاغ خواهد شد. با ایجاد پردیس، بستر برای انجام کار و جهش و استقرار تیم هایی متشکل از اساتید جوان فراهم می شود.

وی با بیان اینکه بدهی دانشگاه 150 میلیارد تومان بود، ادامه داد: حدود 100 میلیارد تومان از منابع استانی وارد دانشگاه شد و در پایان سال 1402، 18 درصد به اعتبارات دانشگاه اضافه شد که این افزایش بی سابقه بود. در سال 1401 و ابتدای 1402، 75 میلیارد به اعتبارات پایه دانشگاه اضافه شده بود و اکنون نیز 40 درصد به اعتبارات امسال اضافه شده است.

وی با بیان اینکه در این دو سال، چهار استاد نمونه کشوری از دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شده است، عنوان کرد: جذب نیرو یکی از مسائل مهم مدیریتی است که اشکال در آن می توانست آثار نامطلوبی برجای بگذارد. پس از تحول در این بخش، صدها جلسه در هیات جذب برگزار شد. برای جذب 80 نفر مجوز گرفته شده است و اساتید جوان در دو سه سال آینده جذب می شوند. تعداد قابل توجهی از اساتید جوان مایوس بودند و نمی دانستند که استخدام شده اند یا نه که اکنون همه این ها ساماندهی شده اند. همچنین پرونده های زیادی در هیات ممیزه دپو شده بود که رسیدگی شدند. 150 نفر از اساتید نیز به حق و استاندارد، ارتقا و رتبه گرفتند.

وی ادامه داد: منابع مالی به گونه ای است که تورم به آن صدمه می زند و بیشترین بدهی مربوط به پیمانکار سلف سرویس است البته بدهی تقلیل داده شده است.در خصوص نیروی انسانی، استاندارد این است که به ازای هر استان باید 0.3 نیروی کارمند وجود داشته باشد اما متوجه شدیم 1200 تا 1300 نفر به صورت حجمی، شرکتی، قراردادی و رسمی در دانشگاه وجود دارد.

آخوندعلی عنوان کرد: حدود 10 پروژه نیمه تمام در دانشگاه وجود داشت؛ پروژه های دانشگاه دزفول که همزمان با دانشگاه اهواز آغاز شده بودند ساخته شدند اما اینجا ناقص مانده بود. به این منظور تکمیل چهار پروژه در هیات دولت پس از سفر رئیس جمهور پذیرفته شد. بقیه نیز از طریق مولدسازی ساخته می شوند.

نقش تعلیم گری، جایگاه معلمی را بالاتر می برد

حجت الاسلام و المسلمین عیدیان معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان نیز در این نشست گفت: بر اساس آموزه های دینی، یکی از وجوه افتراق و وجه تمایزی که بین حیوانات و انسان وجود دارد، قوه عاقله و تفکر و اختیار است و ارزش علم و درک و فهم و آگاهی در منابع دینی بزرگ شمرده شده است .

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: کاری که اساتید و معلمان انجام می دهند فارغ از نگاه مادی و دنیوی، از ارزش دینی و اخروی بهره مند است. اگر سیره پیامبر اکرم(ص) را نگاه کنیم به نگاه ویژه ایشان نسبت به علم و عالم و متعلم واقف خواهیم شد. هر کسی که در این راه قدم برمی دارد، به دلیل اینکه با علم و آگاهی در ارتباط است، با دیده تقدیس و عظمت نگاه شده است.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان گفت: آنچه جایگاه معلمی را بالاتر می برد، نقش تعلیم گری است؛ هیچ کس صرفاً با مطالعه کتاب و نشستن پای درس، دانشمند نخواهد شد و به مقام استادی نمی رسد، بلکه پرورش و تعلیم و حوزه نفوذ و اثرگذاری باید تعریف شود تا در پرتو آن انسان تربیت پیدا کند. ویژگی اصلی شهید مطهری این بود که تنها کتاب نمی نوشت و سخنرانی نمی کرد بلکه سعی داشت قوه عاقله و ناطقه مخاطب خود را درگیر کند. شهید مطهری مخاطب را رکوردر نمی دید که بیانات را ضبط کند بلکه مخاطب را انسان و فکر می دید.

عیدیان ادامه داد: قوه عاقله انسان شبیه یک کارخانه است، ورودی دارد و در انتها خروجی خواهد داشت. اگر نگاه به دانشجو و دانش آموز صرفاً به عنوان دستگاهی باشد که قرار است چیزی دریافت کند، نباید انتظار تربیت دانشمند و فرهیخته داشته باشیم.

وی گفت: نگاه شهید مطهری، این بود که مخاطب را انسان دارای اختیار می دید بنابراین نوع نگاه و پردازش و بیان مطالب متفاوت می شد و انتظار تفکر داشت.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۷:۱۴ - ۱۲/۰۲/۱۴۰۳   بازدید: ۶۵
اخبار مشابه در سایر منابع خبری:
ثبت دانشکده تاریخی «سه گوش» اهواز به نام دانشگاه  خوزنا
ثبت دانشکده تاریخی «سه گوش» اهواز به نام دانشگاه  دیار کارون
ثبت دانشکده تاریخی «سه گوش» اهواز به نام دانشگاه  خبرنامه دانشجویان ایران