فیس بوک توییتر لینکدین پیام رسان پیام رسان واتس آپ تلگرام اشتراک گذاری از طریق ایمیل چاپ
چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات نفتی خوزستان با حضور جمعی از مسولان استانی و نفتی در محل نمایشگاه های بین المللی اهواز آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان ، چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات نفتی خوزستان با حضور جمعی از مسولان استانی و نفتی در محل نمایشگاه های بین المللی اهواز آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه 281 شرکت از 16 استان تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، البرز، یزد، قزوین، آذربایجان شرقی، همدان، بوشهر، مازندران، زنجان، خراسان شمالی و گیلان حضور دارند. 40 درصد شرکت های حاضر در این نمایشگاه دانش بنیان، 38 درصد سازنده قطعات، 17 درصد تامین کننده قطعات فنی و 6 درصد نیز از شرکت های خدمات فنی هستند.
محسن خجسته مهر امروز (24 دی) در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا از جمله شهدای صنعت نفت، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با مردم خوزستان فرمودند که خوزستان جایی است که خون همه شهیدان استان های دیگر، در این سرزمین ریخته شده است و این استان نقطه وصل همبستگی و اتحاد تمام کشور است.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور نقطه اعتلا و همبستگی ملت ایران است، افزود: باور داریم که رشد اقتصادی و تولید کشور از اینجا یعنی خوزستان و استان های هم جوار آغاز می شود. میان حکمرانی و راهبری مطلوب و حضور میدانی رابطه مستقیم وجود دارد؛ اگر بخواهیم حکمران مطلوبی باشیم باید حضور میدانی مطلوب داشته باشیم و نمی توانیم صرفا نظاره گر باشیم بلکه باید در کنار پرسنل نفت در 16 استان همراه باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: از ابتدای آغاز به کار دولت، یک رویکرد اساسی مدنظر بود که دولت سیزدهم بر عهده وزارت نفت گذاشت. از ما خواستند که بعد از دوره عبور از تحریم و رکود، رشد تولید را حتما محقق کنیم و توسعه میادین نفتی به ویژه میادین مشترک بپردازیم و سرعت برداشت را افزایش دهیم. در ابتدای تحویل دولت حدود 460 هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود داشت اما چه کسی باید این کسری را جبران می کرد؟ و شرکت های موجود باید رشد اقتصادی و تولید را رقم بزنند.
وی با اشاره به انتظارات دولت از وزارت نفت عنوان کرد: شرکت های دانش بنیان را از نظر عده و عُده به صحنه بیاوریم تا زنجیره ارزش تکمیل شود. باید زیست بوم فناوری در استان خوزستان و استان های هم جوار را تکمیل کنیم. همچنین از ما خواسته شده که تولید نفت و گاز را افزایش دهیم و این ماموریت اساسی ما بود.
خجسته مهر با بیان اینکه این اعداد و آمار بسیار واقعی و دقیق هستند، ادامه داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، تولید نفت دو میلیون و 107 هزار بشکه در روز بود که امروز به تولید بیش از سه میلیون و 400 هزار بشکه رسیده ایم. یعنی تقریبا یک میلیون و 300 هزار بشکه به تولید نفت کشور اضافه شد. یک میلیون و 300 هزار بشکه به صادرات قبلی اضافه کردیم که از این مقدار، بیش از 90 درصد آن مربوط به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بود.
وی عنوان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حدود یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز به تولید نفت افزوده شد. البته نه تنها این مقدار تولید شد بلکه بلافاصله صادر شده است. اکنون، یک قطره نفت وجود ندارد که تولید شده باشد اما صادر نشده باشد. زمانی که دولت را تحویل گرفتیم حدود 90 میلیون بشکه نفت روی آب داشتیم که نتوانستیم بفروشیم.
زیست بوم نوآوری و فناوری نفت در خوزستان تقویت شود
معاون وزیر نفت افزود: تفاوت دولت ها در رویکرد آن ها است؛ همه دولت ها کابینه و ساختار دارند. ممکن است دولتی موفق نشود اما یک دولت دیگر کشور را به اعتلا برساند که این موضوع مربوط به رویکرد دولت ها است. خوشبختانه با درایت در دولت سیزدهم موفق شدیم، اولین ماموریت خود را با سرافرازی پشت سر بگذاریم و تا پایان سال افزایش تولید مناسبی خواهیم داشت.
خجسته مهر عنوان کرد: در این دولت، تاکنون حدود 4 میلیارد دلار قرارداد (بهره برداری از میادین) امضا شده است که از این 5 میدان، سه میدان مشترک است و تا پایان امسال قراردادهای بزرگ و بسیار مهمی بسته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، افزود: در بخش صادرات نفت بیش از دو و نیم برابر انجام دادیم. در مجموعه وزارت نفت، شرکت های دانش بنیان از 150 شرکت به 700 شرکت رسیده اند.
وی با تاکید بر جمع آوری گازهای مشعل و اهمیت این موضوع، افزود: جمع آوری گازهای مشعل یا گازهای همراه نفت، مورد تاکید بود. در این زمینه 5 طرح بزرگ در حال اجرا با 79 درصد پیشرفت فیزیکی داریم که شامل شرق کارون، پتروشیمی مارون و غرب کارون و ان جی ال 3200 است. فاز نخست آن به بهره برداری رسیده است و فاز دوم آن در اوایل سال آینده به بهره برداری خواهد رسید؛ این ظرفیت قادر خواهد بود، گازهای همراه و مشعل را جمع آوری کند.
خجسته مهر افزد: همچنین ان جی ال 3100 در غرب کشور و استان ایلام قرار دارد. تا پایان امسال، کل فعالیت های اجرایی آن به اتمام می رسد. ان جی ال 3200 ظرفیت جمع آوری 500 میلیون فوت مترمکعب در روز را دارد. در شرق کارون حدود 1.2 میلیارد دلار پروژه تعریف شده است. در مجموع 5 میلیارد دلار پروژه برای جمع آوری گازهای همراه وجود دارد و تا پایان سال 1404، کل گازهای همراه جمع آوری می شود. این کار جزو اولویت ها است چراکه درامد ارزشمندی خواهد داشت و گاز سبک و شیرین تحویل داده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد: بر این اساس، از مجموع گازها حدود 75 میلیون متر مکعب گاز جمع آوری می شود که از طریق ان جی ال یا واحدهای تقویت فشار انجام می شود. مابقی نیز تا پایان سال 1404 جمع آوری خواهد شد و این ها ماموریت بسیار مهم هستند.
وی با اشاره به تولید بار اول گفت: در مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت و گاز اروندان و ملی حفاری، حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان پروژه وجود دارد که حدود 800 میلیارد تومان قرارداد بسته شده و مابقی در حال بسته شدن است.
خجسته مهر بیان کرد: همچنین پروژه های پژوهشی، حدود 30 میلیون یورو است که معادل 500 میلیارد تومان در حال اجرا داریم. این پروژه ها مربوط به استان خوزستان است. در ساخت بار اول نیز حتما باید مطالعات اقتصادی انجام شود تا مبادا مصداق پول پاشی شود.
وی با تاکید بر انجام مطالعات در ساخت بار اول قطعات صنعت نفت، افزود: نگاه ما این است که در استان خوزستان و استان های همجوار زیست بوم نوآوری و فناوری تقویت شود. تمایل نداریم قطعه ای غیراقتصادی ساخته شود. بنابراین پیش از ساخت باید بدانیم که قرار است قطعه در کجا ساخته شود. یکی از آسیب ها این است که قطعه ساخته می شود اما نمی دانیم که باید کجا تست شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در ساخت تجهیزات باید تجهیزاتی در اولویت باشد که اثربخشی بیشتری در افزایش تولید نفت داشته باشند. در استان خوزستان تنها بحث ساخت تجهیزات نفتی نیست بلکه فولاد نیز مطرح است. متناسب با رشد تولید نفت و گاز تجهیزات مورد نیاز ساخت داخل نیز همچنان باید رشد پیدا کند.
همچنین علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به راه اندازی یک مرکز ویژه ازدیاد برداشت در اهواز، گفت: قصد داریم که به همت مراکز دانش بنیان، دو مجموعه ویژه انرژی در استان شکل دهیم؛ این مراکز به پایداری تولید و توسعه پایدار صنعت نفت خوزستان و رفع بیکاری کمک می کند.
وی اظهار کرد: نمایشگاه صنعت نفت، فرصت مغتنمی برای تبادل افکار و نزدیک شدن صنعت و صنعتگران با مراکز دانش بنیان و مراکز نیازمند به دانش است.
وی افزود: در نمایشگاه امسال صنعت نفت خوزستان، 281 مجموعه دانش بنیان و سازنده تجهیزات و قطعات، 27 مجموعه فنی و خدمات فنی و 47 مجموعه تامین کننده کالا، شرکت کرده اند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: تاکنون، حدود 19 هزار و 500 قلم کالا در کشور در بخش تجهیزات بالادستی بومی سازی شده است؛ در دولت سیزدهم نیز با تصمیم درست وزارتخانه، قرار شد برای ساخت کالاهای حساس و اساسی که اکنون در تحریم است و دولت گذشته را زمین گیر کرده بود، اقدام شود.
دانشی تاکید کرد: به این منظور، هدفگذاری ارزی برای 7 هزار و 500 قلم تحریمی صورت گرفت و اکنون این اقلام با پیشرفت حدود 68 درصدی در دست ساخت هستند. یکی از گلوگاه ترین تجهیزات صنعت نفت که ماشین دوار است، به صورت ویژه در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: همزمان در این نمایشگاه، از 5 قلم تجهیزاتی نیز رونمایی خواهد شد. همچنین حدود 8 قرارداد ویژه امضا خواهد شد که یکی از آن ها با مراکز دانش بنیان است. حدود 8.6 هزار میلیارد تومان (همت) حجم قراردادهایی است که بسته شده است.
دانشی گفت: در این میان 9 قرارداد با مراکز دانش بنیان و مجموعه های دانشگاهی انجام خواهد شد که این مراکز شامل دانشگاه صنعت نفت است که سال ها محجور مانده بود. همچنین دیگر مراکز شامل دانشگاه شهید چمران اهواز، پارک علم و فناوری خوزستان و یک مجموعه از خارج از استان است. حجم قراردادهای این بخش نزدیک به 210 میلیارد تومان است و این قراردادها نشان دهنده عزم و اراده جدی است.
راه اندازی گمرک اختصاصی تجهیزات صنعت نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: اکنون در بهترین شرایط تولیدی بعد از تحریم های دوره دوم قرار داریم که این مساله به همت سازندگان محصولات و تجهیزات صنعت نفت و مراکز دانش بنیان حاصل شده است. تنها برای امسال 77 پروژه حساس که تا امروز 67 پروژه از آن افتتاح شده است به همت این مراکز اجرا شد.
وی ادامه داد: قصد داریم که به همت مراکز دانش بنیان، دو مجموعه ویژه انرژی در استان شکل دهیم که یکی در غرب و یکی در شرق اهواز است. این مراکز به پایداری تولید و توسعه پایدار صنعت نفت خوزستان و رفع بیکاری کمک می کند. همچنین قرار است یک مرکز ویژه ازدیاد برداشت در اهواز کلنگ زنی شود.
دانشی با اشاره به برنامه ریزی برای راه اندازی یک مجموعه ساخت تجهیزات صنعت نفت، گفت: بنا داریم یک گمرک اختصاصی تجهیزات صنعت نفت راه اندازی کنیم.
وی تاکید کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی را جزو لاینفک توسعه کشور می دانیم و با تمام تلاش خود بنا داریم این کار را انجام دهیم تا سازندگان نیز بتوانند برای صادرات در استان خوزستان اقدامات لازم را انجام دهند. قطعا سازندگان تجهیزات نفت را رسماً زیر بال و پر خود می گیریم و حمایت می کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه باید در ساخت کالا به مرز دانش ورود کنیم، یادآور شد: مرز دانش باید هدفگذاری شود. درها را برای شکوفایی، ارتقا و فتح مرز دانش صنعت نفت باز خواهیم کرد و کمک خواهیم کرد و این به معنای رفع تحریم است. ورود به مرز دانش، محل شکستن تحریم ها است.
در ادامه علی اکبر حسینی محراب ، استاندار خوزستان گفت: اکثر سهم اشتغال باید در بخش صنایع پایین دستی نفت باشد و این می تواند منشا تحول در استان خوزستان باشد. آنچه اهمیت دارد این است که زنجیره نفت در استان خوزستان باید کامل شود و صنعت نفت به معنای واقعی شکل گیرد.
وی خطاب به سازندگان و صنعتگران، ادامه داد: یعنی باید کاری کنید که ما از تمامی واردات مربوط به قطعات نفتی بی نیاز شویم و قطعات مورد نیاز، توسط صنعت گران و شرکت های دانش بنیان ساخته شود و موانع از سر راه برداشته شود تا استان، نفت را به معنای واقعی در زندگی لمس کند.
استاندار خوزستان گفت: بیشترین سهم اشتغال باید در صنایع پایینی دستی نفت باشد و این می تواند منشا تحول در استان خوزستان باشد.
حسینی محراب تاکید کرد: باید برای فعالیت بیشتر دانشگاه نفت و دانشکده های فنی، برنامه درازمدت داشته باشیم که بر اساس آن دانشگاه ها از صنعت نفت ماموریت پذیر باشند؛ به دلیل ضعیف کردن و یا تعطیلی دانشگاه نفت توسط گذشتگان، عذرخواهی می کنیم.
وی بیان کرد: نفت به عنوان پیشران در صنعت مطرح است؛ بخش خصوصی در این زمینه فعال است اما موانع سر راه این بخش وجود دارد.
استاندار خوزستان گفت: زنجیره صنعت نفت بلوغ کاملی پیدا کرده است و اگر توانستیم موانع را از سر راه تولیدکنندگان برداریم، حتما بازارهای منطقه را فتح می کنیم. سازندگان قطعات نفت می توانند به کشور عراق نیز کمک کنند و ما می توانیم در بحث تولید قطعات در صنعت نفت عراق و سایر کشورهایی که رابطه دوستی خوبی با ما دارند، حلقه وصل باشیم.
وی تاکید کرد: اگر میان نفت تولیدی و زنجیره موردنیاز این بخش، تعادل برقرار شود بخش وسیعی از مشکل اشتغال در خوزستان حل می شود. کارآفرینان به ما در ایجاد این زنجیره کمک کنند.
حسینی محراب اظهار کرد: بالای 70 درصد تولید سرانه خوزستان نفت است اما بخش اشتغال نفت 3.5 درصد است که باید توازن برقرار شود؛ اگر این اتفاق بیفتد مراد حاصل شده است.
استاندار خوزستان با اشاره به نمایشگاه نفت، گفت: نمایشگاه ها زمینه ای برای تعامل فکری نخبگان هستند. نفت در استان های جنوبی است اما وجود آن می تواند به تولیدکنندگان و امنیت ملی کشور سود برساند.
چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات نفتی خوزستان با شعار "محصول دانش بنیان، تکمیل زنجیره ارزش و رشد تولید پایدار" از 24 تا 27 دی ماه از ساعت 9 صبح الی 17 عصر پذیرای عموم بازدیدکنندگان است.
No tags for this post.