دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شدند
 
در آیینی با حضور میثم لطفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، علی محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و علیرضا زراسوندی، مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز در سال 1402، تجلیل ...

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، علی محمد آخوندعلی در این آیین، لازمه توسعه کشور را ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه دانست و افزود: برای توسعه اساسی کشور راهی جز بنیان نهادن امور براساس امور علمی و فناوری وجود ندارد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: یکی از رسالت های هفته پژوهش و فناوری، تجلیل از پژوهشگران و فناورانی است که در این حوزه پیشران بوده و همواره برای توسعه علم و دانش در تلاش هستند.

وی ادامه داد: توسعه کشور و به تبع آن استان خوزستان و ارتباط با بخش های مختلف از جمله صنعت و جامعه، یکی از برنامه های مهم دانشگاه است که در این زمینه، تلاش کرده ایم برگزاری نشست هایی با مسئولان استانی و کشوری، زمینه گشترش همکاری های بیشتر را فراهم کنیم.

آخوندعلی، با اشاره به همکاری های این دانشگاه با دستگاه های اجرایی استان، خاطرنشان کرد: در همکاری با شهرداری اهواز، داوری طرح های مطالعاتی جمع آوری آب های سطحی این شهر توسط دانشگاه شهید چمران اهواز، اجرایی شد. همچنین این مطالعات برای برخی دیگر از شهرهای استان نیز انجام شده است که براساس آن اعتبارات مناسبی نیز برای این طرح ها درنظر گرفته شد.

وی، در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به برخی از مشکلات دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: یکی از برنامه های دانشگاه راه اندازی پردیس مستقل علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز است که با تلاش مجموعه دانشگاه، این مهم اجرایی شد و امیدواریم با جذب اعتبارات لازم بتوانیم زمینه توسعه هرچه بیشتر استان را با راه اندازی این پردیس، فراهم نماییم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، از تحقق طرح بورس دانشجویان این دانشگاه در صنایع استان خبر داد و افزود: از این پس دانشجویان برتر دانشگاه می توانند با استفاده از این بورس با صنایع استان همکاری نمایند. این فرصت می تواند زمینه همکاری هرچه بیشتر دانشگاه با صنایع و همچنین شکوفایی استعدادهای دانشجویان را فراهم کند.

آخوندعلی، تصریح کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز ارتباط تنگاتگی با دستگاه های اجرایی استان دارد و براین اساس تفاهم نامه هایی نیز با صنایع کلان و ادارات استان، منعقد شده است که این مسئله بی شک موجب پیشرفت دانشگاه خواهد شد.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین عادلی نژاد، مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، بیان کرد: در هفته پژوهش و فناوری مسائل مختلفی از جمله امور اجتماعی و... طرح می شود و پژوهشگران بخشی از فرآیند برنامه های این حوزه مهم هستند.

وی، بیان کرد: از نگاه دینی، تاریخ و میراث گذشته ما، در حوزه علم و دانش و تفکر، قابل مباهات است. وقتی گذشته و میراث قدیم کشورمان را مورد بررسی قرار می دهیم، به گذشته خود افتخار می کنیم و امروز یکی از گسست های جامعه ما این است که نتوانسته ایم گذشته را به خوبی برای جوانان تبیین کنیم.

مسئول دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خوزستان، خاطرنشان کرد: وقتی سلوک پیامبر اکرم (ص) را بازخوانی می کنیم، متوجه اهمیت جایگاه علم و دانش می شویم. خداوند در سوره نحل می فرمایند «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ» و در این آیه بر عمل صالح تاکید می فرمایند. حیات طیبه، همان زندگی پایداری است که امروز افراد به دنبال آن هستند و این حیات طیبه از رهگذر عمل صالح محقق می شود.

حجت الاسلام و  المسلمین عادلی نژاد، تاکید کرد: امیدواریم که این آیین ها موجب توجه هرچه بیشتر به حوزه علم و دانش و پژوهش شود.

بیش از 250 نشست تخصصی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می شود

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این آیین از برگزاری بیش از 250 نشست در این دانشگاه به مناسبت هفته پژوهش و فناوری امسال خبر داد.

وی گفت: این دانشگاه در نخستین روز از هفته پژوهش و فناوری پذیرای میزبان بیش از سه هزار دانش آموز از مدارس استان خوزستان بود که از بخش های مختلف دانشگاه، دیدن کردند. همچنین در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی و با تاکید رئیس دانشگاه، روز چهارشنبه بیش از 700 دانش آموز از مناطق کمتربرخودار اهواز در این دانشگاه حضور خواهند داشت.

کیاست افزود: از دیگر اهداف هفته پژوهش و فناوری می توان به تعامل سازنده میان صنعتگران و پژوهشگران اشاره کرد که در این زمینه نامه نگاری هایی با صنایع کلان انجام شده است و در هفته پژوهش و فناوری امسال بیش از 250 سمینار نیازسنجی و نیازشناسی و نشست های تخصصی با حضور صنایع، کارشناسان و صنعتگران در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: آشناسازی افراد با فضای فناوری، یکی دیگر از اهداف دانشگاه است که مرکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه آمادگی دارد که دستاوردهای شرکت های مستقر در این مرکز را به صنایع و افراد معرفی کند.

کیاست، تصریح کرد: همچنین تورهای دانشجویی بازدید از صنایع در هفته پژوهش و فناوری از سوی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شده است. در این هفته، کتابخانه مرکزی دانشگاه میزبان برگزاری نمایشگاه کتاب بود و تفاهم نامه های همکاری با صنایع استان از نخستین روز هفته پژوهش و فناوری منعقد شده است.

وی درباره وضعیت پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال گذشته، عنوان کرد: تمامی شاخص های علمی، آموزشی و پژوهشی این دانشگاه، مثبت است و امیدواریم با تصمیماتی که گرفته شده این شاخص ها برای دانشگاه مناسب تر شود. رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین معیارهای مهم ارزیابی دانشگاه های جهان است که در آن دانشگاه ها براساس پنج معیار ارزیابی می شوند. دانشگاه شهید چمران اهواز، در ارزیابی سال 2023، در میان دانشگاه های دنیا که در این رتبه بندی شرکت کرده اند در رتبه 1200 تا 1500 بوده است. همچنین در سال 2024 با رشد انجام شده، جایگاه دانشگاه شهید چمران اهواز ارتقا یافته و در رتبه 1000 تا 1200 قرار گرفته ایم.

 عاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در شاخص های تاثیرگذار، دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته است ارتقای خوبی داشته باشد. همچنین میزان ارجاعات به مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز هر ساله در حال افزایش است و تا آذرماه امسال 13 هزار و 500 ارجاع به مقالات شده است و تا پایان سال، این عدد از 20 هزار ارجاع بیشتر خواهد شد که این مسئله در ارتقای دانشگاه در رتبه بندی تایمز موثر است.

گفتنی است در پایان این آیین پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز، تجلیل شدند.
   تاریخ: ۱۳:۴۰ - ۱۵/۰۹/۱۴۰۲   بازدید: ۱۱۴