دکتر مریم کلاهی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شعار جهانی حفظ محیط زیست مبنی بر "راه حل هایی برای آلودگی پلاستیک" بر ضرورت برگزاری نشست ها، گفت وگوها و شفاف سازی در حوزه محیط زیست تاکید و اظهار کرد: در این ارتباط پرسش های اساسی مطرح می شود، از جمله اینکه میزان اهمیت مدیریت مناطق حفاظت شده استان خوزستان در برنامه های راهبردی استان چیست؟ این مناطق در چه مرحله ای از حفاظت هستند و چه اقداماتی برای آن ها انجام شده است؟ اداره محیط زیست برای رفع معضلاتی که طبیعت و محیط زیست را به خطر می اندازد مانند آلاینده های حاصل از صنایع فولاد، نفت و پتروشیمی چه تمهیداتی انجام داده است؟ و در نهایت آیا این صنایع برای حفظ محیط زیست اقداماتی انجام می دهند؟
دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به راهکارهای عملی برای مشارکت شهروندان در حفاظت از محیط زیست ادامه داد: آگاهی رسانی مداوم در حوزه حفظ تنوع زیستی و محیط زیست در تمام سطوح جامعه، برگزاری قرارهای دوستانه و خانوادگی برای پاک سازی محل زندگی و جمع آوری زباله و پلاستیک، ساختن لانه های کوچک برای پرندگان و کاشت درخت و گیاهان باغچه ای و آپارتمانی در حد توان، قطعا می تواند کمک کننده باشد.
وی گفت: کمک به دولت و سازمان ها برای حفظ فضای سبز و پارک ها در سطح شهر، تولید کمتر زباله و استفاده کمتر از وسایل یکبار مصرف و جداسازی زباله ها و دفع جداگانه آن ها از اقداماتی است که مردم در کنار سازمان های متولی می توانند انجام دهند.
کلاهی افزود: سامان دهی افرادی که روزانه در سطح شهر اقدام به زباله گردی و تفکیک زباله می کنند توسط دستگاه های متولی این کار و مشارکت همگانی در جمع آوری زباله ها و راه اندازی باغچه های محلی در مناطق شهری و محلات توسط شهروندان با کمک سازمان های مردم نهاد و انجمن های دانشجویی از جمله اقدامات موثری است که شهروندان می توانند در حفظ محیط زیست استان انجام دهند.
وی گفت: همکاری سازمان های مختلف با دانشگاه و استفاده از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد از جمله تلاش دانشجویان فعال در انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه ها برای آگاهی رسانی و حفظ محیط زیست می تواند بسیار کارآمد باشد. اگر دانشگاه و انجمن های علمی ارتباط موثری با دستگاه های اجرایی داشته باشند اتفاقات بسیار خوبی در حوزه محیط زیست استان رخ خواهد داد.
انتهای پیام