دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

بررسی برنامه هفتم توسعه در دانشگاه شهید چمران اهواز/ از امنیت غذایی تا مدیریت یکپارچه منابع آب
 
در نشستی با حضور علی محمد آخوندعلی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و اعضای هیئت علمی این دانشگاه، فصول «مدیریت یکپارچه منابع آب» و «امنیت غذایی و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی» در برنامه هفتم توسعه کشور، طرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، علی محمد آخوندعلی، در این نشست که در تالار اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: در روزهای آینده برنامه هفتم توسعه کشور در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی طرح می شود و این نشست به منظور بررسی این دو فصل و ارائه نظرات دانشگاهیان به نماینده های استان در این کمیسیون و همچنین مجمع نمایندگاه استان خوزستان برگزار می شود.

 امین خرمیان، عضو هیئت علمی دانشکده ی مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور رئیس دانشگاه در امور جوانان و نخبگان نیز اظهار امیدواری کرد که بررسی هرچه بهتر فصول «مدیریت یکپارچه منابع آب» و «امنیت غذایی و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی» برنامه هفتم توسعه کشور با حضور استادان دانشگاه، بتواند به تصمیم گیری نمایندگان استان خوزستان در کمیسیون تلفیق مجلس در بررسی این برنامه، کمک کند.

وی افزود: 24 فصل لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور، از سوی رئیس جمهور به مجلس ارائه شده است و در حال بررسی در کمیسیون های مجلس است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به ظرفیت های استان خوزستان در حوزه منابع آب و کشاورزی، دو فصل «مدیریت یکپارچه منابع آب» و «امنیت غذایی و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی» را برای این استان فرصت و تهدید دانست و افزود: بهره گیری از توانمند های استادان دانشگاه و نخبگان حوزه منابع آب و انرژی و عمل به مسئولیت اجتماعی از اهداف مهم برگزاری این نشست است.

در ادامه مهدی قمشی، عضو هیئت علمی دانشکده ی مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز، تحقق نیافتن برنامه های توسعه ای را مهم ترین مشکل این برنامه ها دانست و افزود: در برنامه های پنجم، ششم و هفتم توسعه بر ضرورت کاهش تراز مصرف آب در بخش های مختلف تاکید شده بود؛ لازم است در برنامه هفتم بخشی به عنوان بررسی علل تحقق نیافتن اهداف برنامه های پیشین، گنجانده شود.

وی با اشاره به برنامه کاشت یک میلیارد نهال در پایان سال 1401، گفت: با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای این طرح، در برنامه هفتم توسعه کشور به این برنامه اشاره ای نشده است.

محمدعلی میری، مدیر طرح و برنامه سازمان آب و برق استان خوزستان نیز، بیان کرد: در چندین جلسه فصول مرتبط با منابع آبی برنامه هفتم توسعه کشور بررسی و نتایج آن به مسئولان مربوطه ارجاع شده است.

علی کریمی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز تدوین برنامه هفتم توسعه کشور را براساس منویات مقام معظم رهبری دانست و اظهار امیدواری کرد که اجرای مفاد این برنامه بتواند گره گشای مشکلات کشور و استان خوزستان باشد.

همچنین  حمیدرضا غفوری، مشاور طرح و برنامه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به مفاد این برنامه در خصوص انتقال آب بین حوزه ای اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته شاهد انتقال آبی بیشتر از حد مورد نیاز برای مصارف آشامیدنی بوده ایم؛ لازم است در این برنامه به صورت دقیق تر به این مسئله پرداخته شود.

وی افزود: کشاورزی فراسرزمینی، یکی از مواردی است که می تواند ما را از بخشی از مشکلات رها کند؛ در برنامه هفتم توسعه اشاره ای به محصولات تراریخته نشده است و لازم این بخش نیز مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه این نشست، سیدمحمد اشرفی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و معماری و مدیر امور پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان کرد: در این برنامه به خوبی به موضوع تحقیق و توسعه پرداخته نشده است؛ لازم است در کشورمان در حوزه پژوهش سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد و براساس آن برنامه ریزی شود.

  لاله دیوند هفشجانی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، عنوان کرد: توجه به محیط زیست از برنامه سوم توسعه وارد برنامه ریزی کلان کشور شد اما در برنامه هفتم توسعه حذف شده است.

وی فرونشت دشت ها، فرسایش خاک، خشکسالی، ریزگردها، آلودگی منابع آب و... را به عنوان مشکلات زیست محیطی کشور برشمرد و افزود: نمی توان بدون مطالعه و توجه ویژه به مسائل زیست محیطی برای آینده، برنامه ریزی و سیاست گذاری کرد. لازم است در این برنامه به مسائل زیست محیطی توجه بیشتری شود.
   تاریخ: ۱۱:۴۱ - ۱۲/۰۴/۱۴۰۲   بازدید: ۱۴۳