به گزارش خبرنگار استان ها خبرگزاری دانشجو، مرکز خانه اندیشه دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دانشجویان این دانشگاه و حمایت گروهی از اساتید دانشگاه تشکیل شد.
با توجه به اهمیت گفتگو در فضای دانشگاهی و تاکیدات مقام معظم رهبری بر ایجاد کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها طرح مرکز «خانه اندیشه» با محوریت دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برای اولین بار در این دانشگاه راه اندازی شد.
به بهانه این اتفاق به سراغ حجت الاسلام مهدی ترتیفی، استادیار گروه معارف دانشگاه شهید چمران اهواز رفتیم تا درباره فعالیت مرکز «خانه اندیشه» با ایشان به گفتگو بنشینیم:
حجت الاسلام مهدی ترتیفی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجوT درباره تشکیل خانه اندیشه در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: من خانه اندیشه را به مجموعه ای از جلسات محدود نمیکنم بلکه خانه اندیشه بستری برای آزاداندیشی در دانشگاه است و اصل این است که بچه ها با احساس امنیت و آرامش یک جایی را از خودشان بدانند و در آنجا با همکاری یکدیگر موقعیتی را فراهم کنند و با همدیگر گفتگو یا مناظره کنند.
وی افزود: در این بستر دانشجویان در بستر و موضوعی که خودشان نیاز می بینند در قالب های مختلف گفتگو کنند و طبیعتا از حیث موضوعات و شکل کار محدودیتی ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: حتی برای طراحی می خواهیم از دانشجویان معماری دعوت کنیم که طراحی داشته باشند و خود فضا هم متفاوت و متنوع باشد.
حجت الاسلام مهدی ترتیفی عنوان کرد: دقیقا میخواهیم این فضا اسم خانه را به خود بگیرد، چون در خانه افراد به شکل های مختلفی با هم صحبت می کنند و ما قصد داریم در خانه اندیشه علاوه بر گفتگو محتوا هایی را هم تولید کنیم و در عین حال احساس امنیت و آرامش در این فضا به وجود بیاید.
ترتیفی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد با برخی از اساتید صحبت کردیم که از این حرکت حمایت کنند و نقش حمایتگری اساتید در این مجموعه بسیار پررنگ است.
استادیار گروه معارف دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: در ایده اسلامی محیط خانه هم یک سازمان است، ولی این ارتباط براساس محبت، دوستی، اعتماد و همکاری است و اینجوری نیست که شخصی بخواهد فقط در ازای دریافت حقوق کار کند و در خانه اندیشه این معانی مطرح نیست.
وی افزود: محوریت اجرای این طرح دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز هستند و البته چه بسا در برخی از موارد از دانشگاه های دیگر هم در برنامه حاضر شوند، اما برگزارکننده برنامه ها دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: حدود هشت ماه است که جمع اساتید با هم درباره این موضوع جلسه می گذارند و هرهفته جلسات همفکری برقرار است و سرجمع به این موضوع رسیدیم که اساسنامه ای نوشته شود و طبق این اساسنامه گام های بعدی کار هم دانشجویان تعریف کنند و دانشجویان با تعریف کارگروه هایی فعالیت کنند و ما هم به عنوان شورای اساتید خانه اندیشه از این فعالیت ها حمایت می کنیم.
حجت الاسلام مهدی ترتیفی، استادیار گروه معارف دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان گفت: پس از جلسات و همفکری های بسیار به این نتیجه رسیدیم که گفتگو میتواند برای گفتگو باشد یعنی خود گفتگو برای ما موضوعیت دارد برخلاف عرفی که در جامعه وجود دارد و گفتگو را برای اقناع افراد ضروری می داند.