عباس حسین زاده در دیدار با معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با موضوع برگزاری دومین همایش ملی و عقد تفاهم نامه همکاری پژوهشی و علمی، با بیان اینکه کتابخانه ها مکانی ارزشمند برای فعالیت های مختلف اجتماعی و فرهنگی هستند گفت: برای تبدیل کتابخانه های عمومی به پایگاه اجتماعی سیاست گذاری و تنوع بخشی خدمات را دنبال می کنیم چراکه کتابخانه ها لازم است به پایگاه اجتماعی تبدیل شوند.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه در ارایه خدمات باید استان ها، قومیت ها، جوامع و فرهنگ های مختلف در نظر گرفته شوند افزود: با این روش تشخیص می دهیم که جامعه به چه چیزی نیاز دارد و بر اساس نیازهای واقعی افراد در جامعه خدمات را طراحی و ارایه خواهیم داد.
او با اشاره به رویکرد اجتماعی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در کشورهای دیگر جهان کتابخانه ها تبدیل به پایگاه اجتماعی شده اند که می توانند نیازهای فرهنگی آموزشی و اجتماعی مردم را با تاکید بر منابع اطلاعاتی برطرف کنند و به همین دلیل شاهد هستیم که خدماتی متناسب با نیازهای آنها طراحی و ارایه شده است.
حسین زاده خاطرنشان کرد: هم اکنون ارتباط با دانشگاه ها در تمام کشور بسیار مهم است چراکه نشان دهنده تلاش نهاد برای وارد کردن خلاقیت و نگاه های جدید در اداره کتابخانه های عمومی است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان ادامه داد: برگزاری چنین اتفاق مهمی فقط شعار نیست بلکه نوع سیاست گذاری و برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی در تمام کشور از جمله استان خوزستان هم به همین مساله اختصاص دارد و این برنامه ها در جلسات کارشناسی تبدیل به سیاست و راهبرد می شوند و به برنامه عملیاتی ختم می شوند و گاه نیز در قالب سیاست های علمی به همایش تبدیل می شوند و می توان از دل این گونه همایش ها و به دغدغه ها و نیازهای جامعه برسیم.
وی با اشاره به اینکه دومین فراخوان همایش ملی دی ماه سال گذشته صادر شد اظهار کرد: تا یکم تیر سال جاری مهلت ارسال آثار و مقالات است، ابتدای شهریور زمان داوری و اعلام نتایج است و همچنین در 25 و 26 مهر همایش در مشهد هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان با اشاره به اینکه نزدیک به 7500 نفر کارمند در کتابخانه های سطح کشور وجود دارد که 450 نفر آنها از استان خوزستان هستند گفت: رویکردی که اتفاق افتاده چه در تامین منابع چاپی و الکترونیکی و چه در برنامه ریزی فرهنگی یک نگاه نیاز ـ محور بر اساس مطالبه جامعه است چراکه کاربر، کتابدار و منابع اطلاعاتی عواملی هستند که اگر هر سه عامل را تقویت کنیم می توانیم بهترین خدمات را در جامعه ارایه دهیم.
حسین زاده با اشاره به اینکه از سال 1394 تاکنون 2 همایش در استان خوزستان برگزار شده است، اظهار کرد: در سال جاری سومین همایش ملی در استان با عنوان نقش کتابخانه های عمومی در کسب و کارهای خانگی یا کسب وکارهای کوچک است و به دلیل اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور متولی این رویداد است خروجی و دستاوردهای همایش را به برنامه و اجرا تبدیل خواهد کرد و می توان گفت تفاوت این همایش نسبت به همایش های گذشته یکی از ویژگی ها و اقدامات خوب نهاد است که با انجمن علمی انجام می گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر کتاب های چاپی که نزدیک به 2 میلیون و 600 هزار نسخه هستند حدود 220 کتابخانه داریم که پراکندگی آنها در شهرستان های استان مختلف است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان یادآور شد: علاوه بر اینکه تنوع خدمات کتابخانه ها و توسعه زیربناها را در دستور کار قرار دادیم اخیرا نهاد کتابخانه های عمومی استان در بخش مرجع مجازی ورود کرده و دسترسی به 125 میلیون مقالات لاتین معتبر دنیا و همچنین منابع پایگاه های اطلاعاتی داخلی را در حوزه های مختلف پژوهشی برای سایر دانشجویان که شاید دسترسی آسان به پایگاه نداشته باشند را راه اندازی کرده است.
وی معتقد است: اگر در قالب تفاهم نامه این همکاری صورت بگیرد و اطلاعات بین کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه با کتابخانه های عمومی استان به نحو مطلوب و مناسبی انجام گیرد می توانیم دسترسی میلیونی به کتاب هایی که تحت وب هستند را برای دانشجویان دانشگاه های مختلف آماده و آسان کنیم.
به گزارش ایسنا، همچنین علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری رییس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه حوزه کتابخانه های عمومی همزمان با فراخوان های علمی، فراخوان های پژوهشی متعددی را نیز دنبال می کند گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور می خواهد و درخواست دارد که همواره تغییرات پژوهشی با مشارکت، ارتباط و پیوند با دانشگاه های تمامی استان های کشور برگزار شود و تمرکز کلی و فقط بر استان تهران نباشد.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه های استان در حوزه های متعددی مثل گروه جامعه شناسی و روان شناسی که در واقع بین رشته ای هستند می توان مشارکت فعال داشت و طرح های پژوهشی خوبی ارایه داد.
او با اشاره به اینکه در حوزه کتابخانه های عمومی سطح کشور انجمن علمی وجود دارد گفت: سال گذشته در این خصوص همایش بسیار مهمی در استان برگزار شد و می توان گفت که خوشبختانه این ارتباط علمی در استان خوزستان به نحو احسن در حال انجام است.
معاون پژوهش و فناوری رییس دانشگاه شهید چمران با بیان اینکه در سال جاری سومین همایش ملی استان اجرا خواهد شد افزود: این همایش ملی بیشتر در در دو حوزه و رشته هایی نظیر جامعه شناسی و رشته اقتصاد و کسب وکارهای کوچک و نقشی که کتابخانه ها می تواند در این خصوص داشته باشند است.
وی افزود: امیدواریم این امر با مشارکت دانشگاه صورت بگیرد و افراد فعال در حوزه پژوهش های علمی می توانند در ارایه مقالات مشارکت موثری داشته باشند و اینگونه فعالیت های علمی را به نحو احسن انجام دهند.
کیاست با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و کتابخانه های عمومی استان با ارایه راهکارهای مختلف و اقدامات موثر تقویت می شود، متذکر شد: در این خصوص اقدامات موثر و خوبی انجام گرفته اما این ارتباط و اقدامات اگر افزایش بیشتری پیدا کند ثمرات بیشتری هم از دانشگاه ها و هم از حوزه کتابخانه های عمومی استان می توانیم داشته باشیم.
او معتقد است: اگر این گونه همکاری های مشترک و دوجانبه با دانشگاه های استان روز به روز گسترش یابد، شاهد رشد هر چه بیشتر سطح علمی دانشجویان، پژوهشگران و عموم افراد جامعه می شویم.
انتهای پیام