دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

ارائه سه پروژه فناورانه به وزارت نفت / 15 درصد پایان نامه ها بر اساس نیاز خوزستان
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از قرار گرفتن این دانشگاه جزو 20 دانشگاه برتر ایران خبر داد.
علیرضا کیاست در نشست خبری که امروز (21 اسفندماه) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در معتبرترین رتبه بندی کلی دانشگاه ها در داخل کشور که از نظر وزارت علوم قابل قبول است، دانشگاه شهید چمران اهواز جزو 20 دانشگاه برتر کشور است. در سال های گذشته رتبه این دانشگاه بعضا تا 40 هم رسیده بود اما ارتقا یافته و در سال گذشته جزو 10 دانشگاه برتر کشور بودیم اما با توجه تغییر معیارها و شاخص های اندازه گیری که بعضا از نظر این دانشگاه قابل قبول نبود، امسال رتبه دانشگاه شهید چمران اهواز از نظر کلی مقداری تنزل پیدا کرد با این وجود همچنان جزو 20 دانشگاه برتر کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز در مهندسی جزو پنج دانشگاه برتر کشور و در کشاورزی نیز جزو هشت دانشگاه برتر قرار دارد اما در برخی از رشته ها مانند هنر نتوانسته ایم به درجه مورد انتظار برسیم که این مساله موجب شده رتبه کلی دانشگاه دستخوش تغییرات شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به حرکت در راستای شاخص های مد نظر وزارت علوم گفت: با توجه به نام گذاری امسال تحت عنوان "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" توسط رهبر، دانشگاه مسیر و ریل گذاری فعالیت خود را برای تحقق اهداف نامگذاری سال برنامه ریزی کرد.

15 درصد پایان نامه های دانشگاه بر اساس نیاز استان خوزستان هستند

کیاست بیان کرد: حدود 600 عضو هیات علمی و تعداد زیادی دانشجوی تحصیلات تکمیلی داریم که سالانه پایان نامه ها و پژوهش هایی را انجام می دهند. با توجه به شعار امسال سعی کرده ایم پایان نامه ها را در راستای حل مشکلات استان خوزستان و تقاضامحور پیش ببریم.

وی افزود: 3 درصد پایان نامه های این دانشگاه تقاضامحور بود که طبق گزارش اخیر امسال بیش از 15 درصد پایان نامه های این دانشگاه بر اساس نیاز استان خوزستان کلید می خورد و امیدواریم در سال های آینده تا این میزان را به حداقل 50 درصد افزایش دهیم.

تلاش برای راه اندازی مرکز خلاقیت و نوآوری دانشگاه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به وجود دانشجویان مستعد و با ایده خوب در خوزستان و لزوم حمایت از این ایده ها، گفت: در این راستا مرکز خلاقیت و نوآوری در دانشگاه وجود دارد که به دلیل مشکلات مختلف، تأسیس فیزیکی آن عملاً کامل اتفاق نیفتاده بود. موضوع این مرکز در حال پیگیری و شتاب دهنده ملی و بومی در حال جذب است بنابراین امیدواریم تا اوایل سال آینده این مرکز به صورت کامل بهره برداری شود که با این کار در این مرکز ایده های جوانان در راستای پیشبرد اهداف کشور پرورش می یابد.

استفاده از پتانسیل دانشجویان و فارغ التحصیلان در حل مشکلات

وی افزود: با توجه به پتانسیل های دانشگاه و مشکلات جامعه پیرامون، 17 هسته فناور برای نخستین بار در سطح دانشگاه فعال شده است که این هسته ها در مجتمع فناوری دانشگاه اسکان داده می شوند و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، از پتانسیل های دانشجویان و فارغ التحصیلان برای حل مشکلات جامعه تلاش می شود.

کیاست عنوان کرد: هر ساله مشکلات آب های سطحی در سطح استان خوزستان و به خصوص اهواز رخ می داد که در این راستا نظارت و داوری برای اجرای پروژه های جمع آوری آب های سطحی حدود 78 شهر خوزستان را انجام دادیم که این کار، گام مهم دانشگاه برای رفع مشکلات جامعه پیرامونی خود است.

وی بیان کرد: مجوز 17025 استاندارد در تمام زمینه های آزمایشگاهی کسب شده است که وجود چنین آزمایشگاه مرکزی عملا منبع درآمدزایی خوبی برای استان خوزستان خواهد بود.

افزایش سرانه چاپ مقاله دانشگاه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در زمینه چاپ مقالات و حرکت در مرز دانش نیز حدود 800 مقاله در مجلات معتبر بین المللی و 700 مقاله در ISC چاپ شده است. سرانه چاپ مقاله دانشگاه شهید چمران اهواز در سال گذشته 0.8 بوده و اکنون در مجموع سرانه به 2.5 رسیده است.

وزارت نفت دانشگاه شهید چمران اهواز را نادیده می گرفت

کیاست با اشاره به پروژه های مطالعاتی در حوزه های میادین و مخازن نفتی بیان کرد: یکی از گله ها به نفت این است که دانشگاه شهید چمران اهواز را نادیده می گرفت؛ عنوان می کردند رشته های هم راستا با نفت در این دانشگاه وجود ندارد بنابراین در این راستا دانشگاه دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی را با کمک نفت راه اندازی کرده است که باید سه رشته در این دانشکده راه اندازی شود و اکنون رشته مهندسی شیمی در این دانشکده راه اندازی شده است و بعد از آن موفق به دریافت دو سه پروژه خوب از نفت شدیم.

وی افزود: یکی از این پروژه ها میدان گازی تنگ بیجار است که شامل پنج بسته کاری در مدت 10 سال بود؛ بسته کاری اول آن به صورت کامل و موفقیت آمیز تمام شد اما با توجه به تغییراتی که در سطح وزارت نفت رخ داد، به تمام دانشگاه هایی که میادین را داشتند گفتند به دلیل تغییر سیاست شان فعلا دست نگه دارند بنابراین این پروژه به دلیل دستوری که از سوی وزارت نفت آمده متوقف شده است و عنوان کرده اند می خواهند پروژه های فناورانه را در راستای اهداف خاص داشته باشند بنابراین در حال حاضر سه پروژه فناورانه در راستای تنگ بیجار به وزارت نفت ارائه شده است و در حال بررسی هستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با اداره اکتشاف هم قراردادها و پروژه هایی در خصوص ازدیاد اکتشاف نفت داریم که دو مورد از آن ها به اتمام رسیده است. پنج پروژه پژوهشی نیز با اداره اکتشاف با مبلغ 30 میلیارد تومان و سه میلیون یورو داریم.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۲۰:۰۱ - ۲۱/۱۲/۱۴۰۱   بازدید: ۱۹۷