دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

وزیر علوم: دانشگاه، بهترین محل برای سرمایه گذاری در قدرت نرم است
 
وزیر علوم با بیان اینكه كشورهای عاقل به دنبال صلح ارزان اند، گفت: قدرت نرم یعنی به گونه ای برنامه ریزی كنید و دستاوردهایی داشته باشید كه در هر خانه ای برود و در زندگی هر فردی حضور داشته باشد؛ دنیا به دنبال هزینه كردن برای قدرت نرم است و بهترین محل برای سرمایه گذاری در قدرت نرم، علم و فناوری و ...
دكتر محمدعلی زلفی گل در آیین تكریم و معارفه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز كه امروز (10 بهمن ماه) در دانشكده علوم این دانشگاه برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، با اشاره به صحبت های رئیس دانشگاه اظهار كرد: دكتر آخوندعلی در خصوص دانشگاه شهید چمران اهواز از عنوانی خوبی نام برد و من خواهش كردم آن را تیتر كنند زیرا جایگاه این دانشگاه با این عنوان مشخص می شود؛ "دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه جانباز دوران دفاع مقدس است".

به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز به واسطه اینكه قدمگاه شهدا است باید بر صدر بنشیند و قدر ببیند. این دانشگاه قدمگاه هزاران شهید و در رأس آن ها شهید چمران بوده است و انتطار می رود نظام مقدس جمهوری اسلامی نگاه ویژه تری به آن داشته باشد. من سعی می كنم در هیات دولت نیز این عنوان را مطرح و خواسته های رئیس دانشگاه را پیگیری كنم.

زلفی گل با تقدیر از تلاش نمایندگان مجلس در حوزه آموزش، گفت: نماینده خوزستان در كمیسیون آموزش مجلس حمایت ویژه ای از وزارت علوم در برنامه ها و اعتبارات داشت و دیروز نیز در كمیسیون آموزش پیشنهاد شده كه كسری اعتبارات سال های گذشته در كمیسیون آموزش و تحقیقات مصوب شود تا اعتباری برای آن در نظر گرفته شود.

وی گفت: سنت حسنه ای در تودیع و معارفه از بدو حضور در وزارت علوم پی گرفتیم و آن هم این است كه نگاه ما در دانشگاه ها و در عرصه علم و فناوری، متفاوت از عرصه سیاسی است. ما پیشكسوتان را قدر می دانیم و بر صدر می نشانیم و می دانیم كه روسای قبلی دانشگاه، جوانی خود را گذاشتند تا دانشگاه را در اختیار نسل های بعد قرار دهند. دانشگاه شهید چمران اهواز یا سایر دانشگاه ها به راحتی این شكل و شمایل را نگرفته اند بلكه نتیجه مدیریت جهادی روسای قبلی و مدیران بوده است.

وزیر علوم ادامه داد: ما باید در دانشگاه ها الگویی برای سایر اقشار باشیم؛ باید یاد بگیریم و به دانشجویان یاد بدهیم كسانی كه برایمان زحمت كشیده اند و وقت گذاشته اند را با هر سلیقه سیاسی قدر بدانیم و دیدیم كه دكتر خواجه، سلامتی خود را برای این كار گذاشتند؛ كاملا در جریان این اتفاق بودم.

وی خطاب به مدیران سابق دانشگاه ها گفت: شما با خدا معامله می كنید و خوش به حال كسانی كه با خدا معامله می كنند. شماهایی كه برای فرزندان مردم وقت می گذارید و آن ها را مثل فرزند خود می دانید، طرف حساب تان خدا است. خداوند به زندگی شما بركت می دهد.

زلفی گل افزود: وقتی رئیس یا مسئول دانشگاه، خوابگاهی را تعمیر یا آزمایشگاهی را تجهیر می كند و كار را به موقع انجام می دهد، این ها آثار متاخر دارد و هر انسانی اثر آن را خواهد دید. وقتی ما به عنوان استاد، یاور علمی یا مدیر، وظیفه شناس باشیم نسلی را تحویل جامعه می دهیم كه پاسخگو است. وقتی دانشجو از خود گذشتگی یك مدیر را ببیند، زمانی كه خود نیز مسئولیتی می گیرد حتما پاسخگو خواهد بود و این شیوه استمرار پیدا می كند.

وی بیان كرد: اگر می خواهید سرمایه گذاری یك ساله كنید، گندم بكارید، برای سرمایه گذاری 10 ساله درخت بكارید و برای سرمایه گذاری صد ساله انسان تربیت كنید. سال 87 مقاله ای تحت عنوان نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری مقاله ای نوشتم و آنجا اشاره كردم كه اگر می خواهید سرمایه مادام العمر انجام دهید، فرهنگ سالم ایجاد كنید زیرا فرهنگ سالم فكر را شكل می دهد، فكر احساس را و احساس عمل صالح را شكل می دهد.

وزیر علوم افزود: امروز دیگر در دنیا دوره جنگ سخت تمام شده است زیرا هزینه اش خیلی بالا است. در این جنگ وسایل نظامی لازم است و منابع انسانی هدر می رود بنابراین امروز كشورهای سلطه گر دنبال جنگ ارزان هستند و كشورهای عاقل به دنبال صلح ارزان اند.

وی با اشاره به اینكه دنیا به دنبال قدرت نرم است و نه قدرت سخت، گفت: قدرت نرم یعنی به گونه ای برنامه ریزی كنید و دستاوردهایی داشته باشید كه در هر خانه ای برود و در زندگی هر فردی حضور داشته باشد؛ دنیا به دنبال هزینه كردن برای قدرت نرم است و بهترین محل برای سرمایه گذاری در قدرت نرم، علم و فناوری و نوآوری است و جایگاه آن هم در دانشگاه است.

زلفی گل ادامه داد: كشور و حاكمیتی كه به دنبال پیشرفت است، اگر بخواهد جنگ ارزان هم داشته باشد و یا صلح را پیگیری كند در زمینه علم و فناوری و نوآوری سرمایه گذاری می كند. چون از این طریق، محصولی تولید می شود كه در زندگی هر فردی حضور دارد. موبایل و فضای مجازی از طریق فناوری تولید می شود و در زندگی هر فردی حضور دارد. وسایلی كه موجب آسایش و آرامش می شود نیز از طرق همان علم و فناوری، فرهنگ خود را نیز اعمال می كند.

وی با بیان اینكه جنگ ارزان امروزه دیگر تبلیغ است، عنوان كرد: جنگ ارزان، جنگ رسانه است. خیلی اوقات لازم نیست حضور فیزیكی داشته باشید بلكه از طریق رسانه و علم و فناروی می توانید حضور داشته باشید. امروز دیگر جنگ ها محلی نیستند بلكه فرامحلی اند و از طریق فضای مجازی، رسانه و بدون حضور فیزیكی می توانید نقش خود را ایفا كنید. صلح را نیز در این عرصه می توان پیگیری كرد.

وزیر علوم افزود: در جمهوری اسلامی توجه ویژه ای به علم و فناوری صورت گرفته و انتظار بیشتری نیز می رود. از طریق علم و فناوری می توانید محصولات رقابت ناپذیر تولید كنید و وقتی محصولی را برای اولین بار تولید می كنید این فن در اختیار دیگران نیست بنابراین یكه تاز میدان می شوید. پس با هر استدلالی، عقل حكم می كند كه برای علم و فناوری و نوآوری هزینه كنیم؛ اگر به دنبال سلامت جسمی، روحی، اجتماعی، معنوی، آسایش، رفاه و قدرت هستیم.

وی گفت: سلامت نیاز به تجهیزات دارد و رشته های مهندسی، تجهیزات را تولید می كنند. سلامت روحی و روانی را رشته های علوم انسانی ایجاد می كنند و آسایش را رشته های علوم طبیعی و آرامش را رشته های علوم دینی و انسانی ایجاد می كنند.

زلفی گل ادامه داد: كشورهای پیشرفته درصد زیادی از درآمد ناخالص ملی خود را صرف پژوهش و تحقیق می كنند زیرا از این طریق است كه نوآوری شكل می گیرد.

وی افزود: خوزستان، استانی زرخیز و یادگار دفاع مقدس و قرارگاه دفاع مقدس است. خوشبختانه در خوزستان پنج دانشگاه ملی و نیز دانشگاه های پیام نور، علمی كاربردی و فنی و حرفه ای كه كه ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعریف شده اند، وجود دارد. سهم خوزستان در آموزش عالی دیده شده اما آنچه كه باید به آن توجه شود پروژه های نیمه تمام دانشگاهی است. در سفرهای ریاست جمهوری برای دانشگاه های دیگر استان ها اعتبار در نظر گرفته شد و انشاءالله معاون استانداری خوزستان كمك كند تا در سفر بعدی ریاست جمهوری این مساله برای خوزستان جبران شود.

وزیر علوم عنوان كرد: تلاش می كنیم پروژه های نیمه تمام آموزش عالی استان خوزستان را در فرصت مناسب تكمیل كنیم. حق مردم خوزستان خیلی بیشتر از این ها است و ما باید دست به دست هم دهیم و مشكلات را برطرف كنیم. به واسطه ارتباطی كه خوزستان با كشورهای خلیج فارس دارد، می تواند در دیپلماسی علمی نقش كلیدی ایفا كند و در مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی نقش داشته باشد و از این باب است كه در دانشگاه های خوزستان هر سرمایه گذاری شود به نفع منافع ملی است؛ جدای از اینكه خوزستان حق زیادی بر گردن كشور دارد.

وی افزود: دانشگاه جندی شاپور جزو اولین دانشگاه های دنیا است و سابقه و تاریخ خوزستان در عرصه علم و فناوری همچون خورشید در دنیا می درخشد. خواهشم این است كه دانشگاه های خوزستان دیپلماسی علمی و ارتباطات علمی با كشورهای همسایه را در جدی بگیرند و رفت و آمدهای علمی داشته باشند و در این عرصه فعال باشند.

زلفی گل گفت: آموزش عالی استان خوزستان باید در ارتباط با صنعت الگو باشد؛ برخی از پروژه های ملی وجود دارد كه وقتی شما در خوزستان به آن ها وارد شوید به سایر استان ها نیز كمك می كنید؛ مسائلی مثل ریزگردها و آب و محیط زیست به همه كشور مربوط می شود پس اگر كشور و حاكمیت برای اینجا هزینه كند، در حقیقت منافعش به كل كشور می رسد.

وی افزود: انتظاری كه از دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه معین استان خوزستان می رود این است كه سایر دانشگاه ها را به عنوان فرزندان خود بداند زیرا این دانشگاه ها به نوعی مرتبط به دانشگاه جندی شاپور و چمران هستند. دست به دست هم دهید و در آموزش عالی در خوزستان تلاش كنید. با رعایت طرح آمایش سرزمینی وزارت علوم، اگر می خواهید رشته جدید تاسیس كنید و در دانشگاهی وجود دارد، رشته تكراری ایجاد نشود و رشته هایی تاسیس كنید كه سلایق استان خوزستان را شكل دهد و فرزندان استان مجبور نشوند به خاطر اینكه رشته ای اینجا وجود ندارد به استان های دیگر بروند.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۴:۵۴ - ۱۰/۱۱/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۱