دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

حضور دانشگاه شهید چمران اهواز در پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی
 
رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به قدامات این دانشگاه در شش س ال گذشته، حضور در جمع شش دانشگاه ایرانی در قالب پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی را از دستاوردهای دانشگاه شهید چمران اهواز برشمرد.
دكتر غلامحسین خواجه در آیین تكریم و معارفه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز كه امروز (10 بهمن ماه) با حضور وزیر علوم در دانشكده علوم این دانشگاه برگزار شد، اظهار كرد: جایگاه ویژه این دانشگاه در نظام آموزش عالی ایران با توجه به شرایط خاص آن در طول 60 سال گذشته ایجاب می كرد برنامه های آینده دانشگاه در قالب طرحی جامع به همراه راهكارهای اجرایی تهیه شود كه به همین منظور برنامه راهبردی پنج ساله دانشگاه در بازه زمانی 1396-1400 تدوین شد.

به گزارش ایسسنا، وی افزود: همچنین ارتقای جایگاه دانشگاه در جمع دانشگاه های كشور و دستیابی به مرتبه ای در خور كه از نظر فعالیت های آموزش، پژوهشی و خدماتی بتواند جزو 10 دانشگاه جامع برتر كشور باشد، چشم انداز اصلی دانشگاه شهید چمران اهواز بود و در آن به ارزش هایی محوری از جمله شایسته سالاری، تعهدگرایی، رعایت شئون دانشگاهی، نوآوری در فعالیت های آموزشی و پژوهشی، توجه به كیفیت در همه فعالیت ها، حفظ و ترویج ارزش های اخلاقی و اسلامی، تكریم اعضای هیات علمی، كاركنان و دانشجویان و تاكید بر روحیه كارگروهی توجه شده بود.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: خوشبختانه با همت و سعی اعضای هیات علمی، كاركنان و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در نخستین روزهای سال 1400 این دانشگاه بر اساس ارزیابی های انجام شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام جزو 10 دانشگاه جامع و برتر كشور قرار گرفت و یكی از مهم ترین اهداف برنامه نخست 5 ساله توسعه دانشگاه پیش از پایان این برنامه، محقق شد.

خواجه افزود: همچنین چهار دانشكده نفت، گاز و پتروشیمی، مهندسی عمران و معماری، باستان شناسی و حقوق و علوم سیاسی در طول شش سال در دانشگاه شهید چمران اهواز تاسیس شد.

وی، تصریح كرد: در نیم سال نخست سال تحصیلی 1400-1401 سهم دانشجویان خارجی دانشگاه از صفر در سال 1394 به 688 نفر رسید؛ همچنین شمار اعضای هیات علمی از 563 نفر در سال 1394 به 606 نفر در سال 1399 رسید و در این مدت نسبت دانشجو به هیات علمی تمام وقت از 5.25 درصد به 7.21 در سال 1399 ارتقا پیدا كرد.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: همچنین سهم دانشجویان تحصیلات تكمیلی به كل دانشجویان از 47.33 درصد درسال 1394 به 8.38 درصد در سال 1399 رسید و تعداد كل رشته گرایش های دانشگاه از 321 در سال 1394 به 339 رشته گرایش در سال 1399 افزایش یافت.

وی عنوان كرد: از سوی دیگر برای ارتقای جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی یكی از سیاست های دانشگاه افزایش سهم فعالیت ها و تعاملات بین المللی بود كه در این راستا سیاست های تشویقی برای افزایش چاپ مقاله در مجلات ISI طراحی و اجرا شد.

وی افزود: خوشبختانه نتیجه این برنامه ریزی ها افزایش سهم مقالات ISI از 349 مقاله در سال 1394 به 658 مقاله در سال 1399 و كاهش مقالات ISC از 665 مقاله در این سال به 595 مقاله بود. در این مدت پژوهانه پرداختی از حدود 32 میلیارد ریال به 90 میلیارد افزایش یافت و همچنین تا پاییز سال 1400 دو مجله علمی دانشگاه با عنوان «زبان شناسی كاربردی» و «مكانیك كاربردی و محاسباتی» موفق به دریافت نمایه بین المللی اسكوپوس شدند.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: با اجرای برنامه های مدون برای گسترش ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، افزون بر گره گشایی از مشكلات صنایع، درآمدهای اختصاصی دانشگاه نیز افزایش چشمگیری یافت به گونه ای كه تعداد طرح های تحقیقاتی با دستگاه های اجرایی از 83 طرح در سال 1394 به 185 طرح در سال 1399 رسید و مبلغ این طرح ها از نزدیك به 30 میلیارد ریال در سال 1394 به یك هزار و 450 میلیارد ریال در سال 1399 رسیده است.

خواجه افزود: علاوه بر این تاسیس مجتمع واحدهای فناور و مركز خلاقیت و نوآوری به منظور تكمیل حلقه های حمایت از شركت های دانش بنیان پیگیری شد و به سرانجام رسید و تعداد شركت ها و هسته های فناور مستقر در مركز رشد دانشگاه از 40 مورد در سال 1394 به 77 مورد در سال 1399 افزایش یافت. همچنین میزان فروش این شركت ها از حدود 18 میلیارد ریال در سال 1394 به 113 میلیارد ریال در سال 1399 رسید و میزان اشتغال ایجاد شده این شركت ها نیز از 176 نفر در سال 1394 به 561 نفر در سال 1399 افزایش یافت.

وی با اشاره به فعالیت های آزمایشگاه مركزی دانشگاه گفت: در این مدت به روزرسانی دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاه مركزی با جدید پیگیری شد و تعدادی از پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا خریداری شدو در مدار فعالیت قرار گرفت كه در نتیجه این سیاست ها و با گسترش خدمات دهی تخصصی به جامعه و صنعت، خوشبختانه در ارزیابی آزمایشگاه های عضو شبكه آزمایشگاهی فناروی های راهبردی، آزمایشگاه دانشگاه شهید چمران اهواز در میان 426 آزمایشگاه عضو این شبكه با 26 پله صعود در رتبه 29 قرار گرفت.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز با تاكید بر اینكه یكی از اولویت های دانشگاه در برنامه 5 ساله راهبردی نخست بین المللی سازی دانشگاه از طریق ارتباط مستمر با دانشگاه های جهان و جذب دانشجویان خارجی بوده است، گفت: به منظور پیگیری این سیاست چندین تفاهم نامه همكاری با دانشگاه های كشورهای چك، فرانسه، نروژ، ایتالیا، كانادا، بلغارستان، اوكراین، عراق و... منعقد شد و همكاری با دانشگاه چالز پراگ در قالب آموزش دروس زبان فارسی و ایران شناسی به دانشجویان آن دانشگاه آغاز شد.

خواجه بیان كرد: راه اندازی مركز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزاری مدارس فصلی آموزش زبان فارسی و ایران شناسی به صورت برخط و پذیرش دانشجویانی از دانشگاه های بزرگ دنیا، عقد قرارداد جابه جایی دانشجو و هیات علمی در قالب برنامه اتحادیه اروپا به عنوان «اراسموس پلاس»، حضور در جمع شش دانشگاه ایرانی در قالب پروژه بین المللی سازی دانشگاه های ایرانی، راه اندازی شعبه مركز آموزش زبان فارسی در دانشگاه بصره كشور عراق، حضور در چندین نمایشگاه، كارگاه و نشست علمی و پژوهشی در كشورهای سوئیس، اتریش، اسپانیا و تركیه، برپایین كارگاه های آموزشی و سمینارها فرصت های تحصیلی و پژوهشی در كشور آلمان و... بخشی از فعالیت های شش سال گذشته برای گسترش مبادلات خارجی دانشگاه است.

وی در خصوص اعتبارات دانشگاه گفت: از سال 1394 تا 1400 اعتبارات هزینه ای دانشگاه از 119 میلیارد تومان به 381 میلیارد تومان رسیده است. درآمد اخصاصی دانشگاه نیز از 18 میلیارد تومان در این سال به حدود 80 میلیارد تومان در سال 1399 افزایش یافته است.

رئیس سابق دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: چابك سازی سازمان از طریق متناسب سازی نیروی انسانی نیز در اولویت برنامه های چندسال گذشته بود و بر این اساس شمار كاركنان رسمی، پیمانی و قراردادی دانشگاه از 395 نفر در سال 1394 به 314 نفر كاهش یافت و شمار كاركنان شركتی دانشگاه نیز از 1225 نفر در این سال به 985 نفر كاهش یافته است.

خواجه گفت: در بخش توسعه فضاهای فیزیكی نیز با تلاش های انجام شده و با تكمیل پروژه های قبلی و تصویب و اجرای چندین پروژه جدید بیش از 68 هزار مترمربع به فضای موجود دانشگاه افزود شد كه نزدیك به 17 هزار مترمربع از آن تا پاییز سال 1400 به بهره برداری رسیده است.

وی خاطرنشان كرد: به منظور اجرای اسناد بالادستی و تحقق مدیریت سبز در دانشگاه در چندسال گذشته كوشش شد با اجرای بیش از 25 برنامه عملیاتی حفظ مسائل زیست محیطی و افزایش ضریب بهره برداری از منابع موجود با مصرف بهینه انرژی و سایر موارد مصرفی، هم اجرای مدیریت سبز را در دانشگاه آغاز كنیم و هم مسئولیت اجتماعی و اقتصادی خود را به منظور حفظ محیط زیست به انجام برسانیم.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۷:۲۷ - ۱۰/۱۱/۱۴۰۱   بازدید: ۱۹۲