اهواز- رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: شورای گسترش آموزش عالی كشور موافقت خود را با ایجاد پردیس علم و فناوری این دانشگاه اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد آخوندعلی عصر امروز دوشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: دمای 50 درجه در خوزستان منشأ انرژی های نو است؛ بنابراین برای تولید انرژی خورشیدی بهتر از این ممكن نیست كه 6 یا هفت ماه در سال خورشید داشته باشید.
وی عنوان كرد: تمام آب هایی را كه آلوده كرده ایم و آلوده می شود را می توانیم با استفاده از انرژی به آب مقطر بازگردانیم ولی در حال واردكردن آب فاضلاب به رودخانه ها هستیم و بعضاً از همین هم استفاده می كنیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در كشاورزی با وجود اینكه منابع آب زیادی داریم اما آن تمام شد؛ حتی علوفه ی دام را هم می توان با استفاده از سیستم مدرن به جای هكتارها یونجه در گلخانه های كوچك نه به این شكل كه میلیاردها تومان برای آن هزینه می شود صرف كنیم و باید بومی سازی شود.
آخوندعلی بیان كرد: گلخانه ها را به این شكل كه كمر كشاورز را خرد می كند؛ اصلش درست است پایه اش درست است اما به این شكل كه هزینه های زیادی را تحمیل می كند قبول نداریم؛ هزاران ایده در استان خوزستان قابل طرح و بررسی است.
وی ادامه داد: دانشگاه شهید چمران اهواز در حال حاضر 600 عضو هیئت علمی دارد كه همگی متخصص هستند و هركدام می تواند چند ایده جدید داشته باشد؛ ایده هایی كه می تواند منشأ كارآفرینی و فناوری و تحول باشد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: 80 تا 90 هزار دانشجوی در حال تحصیل داریم و 16 هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز تحصیل می كنند كه 40 درصد در مقطع تحصیلات تكمیلی در حال تحصیل هستند؛ به جرات می توان گفت از پیش از انقلاب اسلامی ایران محققان در این دانشگاه فعالیت های علمی داشتند كه هنوز آثار علمی آن دارد خاك می خورد و عملیاتی نشده است.
آخوندعلی اظهار كرد: برنامه هایی را در قالب 100 محور به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارائه داده ایم. مسئله پژوهش و فناوری با استفاده از این پتانسیل ها جزو برنامه های اصلی است كه اعضای هیئت علمی به لحاظ منابع انسانی بخشی از این پتانسیل هستند.
وی عنوان كرد: جایی با مشكل مواجه بودیم و میان آموزش و پژوهش و جامعه خلأ داشتیم؛ در پارك علم و فناوری فعالیت هایی انجام شده اما در دانشگاه هنوز این خلأ راداریم و اگر بخواهیم كاری را انجام دهیم كه اساسی باشد جاهای زیادی مشكل خواهیم داشت.
آخوندعلی ادامه داد: از استاندار خوزستان خواستیم كه نامه نگاری های لازم را انجام دهند و توافق شد كه به استناد این 10 هكتار كه پردیس علم و فناوری كه خلأ میان دانشگاه و جامعه و كارهای كاربردی و فناورانه است، ساخته شود.
وی اضافه كرد: معاون فناوری وزارت عتف شرط كردند در صورت اینكه این زمین به دانشگاه داده شود با ایجاد پردیس علم و فناوری موافقت می كنند؛ پردیس علم و فناوری كه در هیئت امنای دانشگاه مصوب شده بود، شورای گسترش آموزش عالی با پیگیری وزیر علوم و معاون فناوری وزارت عتف به عنوان منحصرترین پردیس علم و فناوری مستقل دانشگاه كه به هیچ جایی وابسته نیست، مصوبه آن ارسال شده است و تأیید كردند.
آخوندعلی گفت: موافقت نامه اصولی ایجاد این پردیس 6 ماهه است و شرط كرده اند كه مستندات این زمین به وزارت ارسال شود تا 6 ماه بعد تمدید شود و این بستر تبدیل پردیس علم و فناوری دانشگاه به پارك علم و فناوری است. اگر یك سال فعالیت ها انجام و مجوزها داده شود به پارك علم و فناوری دانشگاه تبدیل می شود و استان خوزستان دو پارك علم و فناوری خواهد داشت.