دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

دسترسی به علوم و دانش كاربردی، ركن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار است
 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و فناوری، دسترسی به علوم و دانش كاربردی را ركن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار برشمرد.
به گزارش ایسنا، در پیام دكتر علی محمد آخوندعلی آمده است:

همان گونه كه همه می دانیم مهم ترین ركن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار در جهان معاصر دسترسی به علوم و دانش كاربردی است. جستجوگری و تحقیق فرصتی است كه از طریق آن می توان ظرفیت های بالقوه را به فعلیت رساند و راه رسیدن به موفقیت و پیشرفت را از بستر آن ممكن و هموار ساخت.

برتری و مرجعیت علمی هر كشوری با پشتوانه پژوهش كاربردی سنجیده و تعیین می شود. در جهانی كه بنیان های توسعه متوازن و پایدار جوامع آن به یمن توسعه فناوری شكل می گیرد و رقابت در عرصه های اقتصاد، اجتماع، فرهنگ، سیاست و... با این الگو سنجیده می شود دست یافتن به دانش و فناوری بسیار تعیین كننده و حیاتی است و این نیز محصول فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی هدفمند و پایدار است.

از این رو اهمیت این مقوله مهم در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های كلان و استراتژیك كشورها برای رسیدن به برتری های اقتصادی، رفاه اجتماعی، امنیت، قدرت و... در درون جوامع محلی، خود امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

در چنین ساختارهایی دانشگاه ها و مراكز علمی و تحقیقاتی كه مهم ترین كانون های آگاهی بخش و برترین عرصه ی علم، اندیشه و فكرند در فراسوی رسالت خود (علم و پژوهش محض) در مسیر مسئولیت های اجتماعی برای تحقق امر پیشرفت و توسعه همه جانبه جامعه خود باید بسیار كارساز ظاهر شوند.

بر این اساس اكنون در كشور ما دانشگاه ها به عنوان كانون های توسعه علوم و فنون، بیشتر از هرزمانی باید موردتوجه واقع شوند. حركت دانشگاه ها به سمت دانشگاه های نسل سوم (كارآفرین) كه در آن مقوله آموزش و پژوهش كاربرد محور امكان تحقق فناوری را آسان و ممكن می سازد راه دستیابی و دسترسی كشور را به توسعه متوازن و همه جانبه بیشتر هموار خواهد ساخت و این برای شرایط موجود كشور ما ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

بنابراین دانشگاه ها علاوه بر آموزش و پژوهش محوری بر اساس نقشه راه جامع علمی كشور و طرح آمایش آموزش عالی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان علاوه بر پرورش نیروی انسانی متخصص و متعهد در مسیر تقویت و تنوع بخشی به شركت های دانش بنیان، مراكز رشد واحدهای فناور و پارك های علم و فناوری گام برمی دارند.

ضروری است در این مسیر برنامه ریزان و سیاست گذاران امر توسعه و پیشرفت كشور با تزریق منابع مالی لازم و تجهیزات و امكانات موردنیاز، دانشگاه ها را حمایت كنند.

پرواضح است پیشگامان حوزه پژوهش و فناوری به رغم تحریم های بدخواهان پیشرفت ایران عزیز و تهدیدها و مشكلات و چالش های پیش رو تلاش های چشمگیری داشته اند كه از جمله آن می توان به پیشرفت عرصه های پزشكی مانند جراحی های پیشرفته مبتنی بر فناوری، ژن درمانی، بیوتكنولوژی، نانو فناوری، مهندسی نوین، هوافضا، تولیدات و اختراعات گسترده صنعتی و... اشاره كرد.

آنچه مسلم است در چند دهه اخیر در كشور ما اهمیت نقش و جایگاه پژوهش و تحقیق در فرایند تولید علوم كاربردی و فناوری است كه باید این مهم به یك فرهنگ و باور برای تحقق هرچه بیشتر پیشرفت، خودكفایی و بالندگی كشور در عرصه های گوناگون بدل شود.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۷:۱۵ - ۲۶/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۰