دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

ارتباط نفت و دانشگاه موجب حل مشكلات این صنعت می شود
 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: صنعت نفت یكی از مهم ترین صنایعی است كه می تواند در ارتباط با دانشگاه منافع استان و كشور را تأمین كند؛ ارتباط میان صنعت نفت و دانشگاه می تواند موجب حل مشكلات این صنعت شود و در این زمینه نیز زیرساخت های لازم در دانشگاه فراهم است.
دكتر علی محمد آخوندعلی در دیدار با مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب و مدیران این شركت كه امروز (22 آذرماه) در شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد، اظهار كرد: سیاست های كلی كشور هر ساله از سوی مقام معظم رهبری با نام گذاری سال ابلاغ می شود تا بتوان با برنامه ریزی هایی لازم بسترهای مورد نیاز برای توسعه كشور را فراهم كرد.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، وی گفت: دانشگاه به لحاظ جایگاه علمی، آموزشی و پژوهشی مرجعی برای همه ی مسئولان و جامعه است. یكی از مشكلات دانشگاه اعتبارات است؛ با توجه به اینكه اعتبارات جاری و تملك دارایی دانشگاه در حد متوسطی است برای اجرای برخی از پرژوه ها با مشكل مواجه هستیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: ساختمان دانشكده مهندسی شیمی و دانشكده ی نفت و پتروشیمی با همكاری وزارت نفت و بنا به ضرورت های این صنعت برای تربیت نیروهای فنی در دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته شده است؛ همچنین حضور بیش از 600 عضو هیئت علمی و 500 رشته- گرایش ظرفیتی بی بدیل در استان است كه می توان از دانش این استادان در راستای حل مشكلات استان و منطقه استفاده كرد.

آخوندعلی درباره فعالیت های آزمایشگاه دانشگاه، تصریح كرد: آزمایشگاه مركزی دانشگاه شهید چمران اهواز دارای امكانات وسیعی است و در سال های گذشته توانسته ایم با كسب رتبه های برتر جزو آزمایشگاه های برتر كشور باشیم. همچنین در این دانشگاه متخصصان مختلفی در حوزه های آبی، كشاورزی، صنعتی، مكانیك، الكترونیك، عمران و... حضور دارند و 15 دانشكده این دانشگاه با پیشینه و قدمت 60 ساله ظرفیتی مهم در استان خوزستان است.

وی، ادامه داد: خوشبختانه صنایع كلان نفتی در استان خوزستان همواره بر ارتباط با دانشگاه ها و مراكز علمی تاكید داشته اند؛ در حال حاضر دانشگاه نسل سه و چهار به دنبال ارتباط هرچه بیشتر با صنایع هستند و تمامی فعالیت های اجرای طرح های پژوهشی در كارگروه هایی با حضور استادان دانشگاه ها بررسی می شود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در برنامه ریزی های دانشگاه تلاش كرده ایم اولویت های استان در حوزه های مختلف را شناسایی و بررسی كنیم؛ استان خوزستان دارای ظرفیت های بسیاری است و حتی گرمای هوای این استان نیز كه گاهی مشكلاتی را برای مردم این استان ایجاد می كند می تواند در تولید انرژی و... استفاده شود.

آخوندعلی بیان كرد: صنعت نفت یكی از مهم ترین صنایعی است كه می تواند در ارتباط با دانشگاه منافع استان و كشور را تأمین كند؛ ارتباط میان صنعت نفت و دانشگاه می تواند موجب حل مشكلات این صنعت شود و در این زمینه نیز زیرساخت های لازم در دانشگاه فراهم است.

وی افزود: در این راستا هیئت امنای دانشگاه شهید چمران اهواز با ساخت پردیس علم و فناوری موافقت كرده است و به زودی موافقت شورای گسترش وزارت علوم نیز دریافت خواهد شد. هدف از ایجاد این پردیس راه اندازی فضایی برای دریافت ایده های استادان، دانشجویان و افرادی است كه بتوانند معضلات و مشكلات جامعه را رفع كنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: با وجود تمامی مشكلات مالی و اعتباری در حوزه های مختلف صنعت نفت لازم است ارتباط میان دانشگاه و این صنعت گسترش بیشتری داشته باشد. دانشگاه شهید چمران اهواز بیش از 16 هزار نفر دانشجو دارد كه 45 درصد آن ها در مقطع كارشناسی ارشد و دكتری تحصیل می كنند؛ بیش از پنج هزار نفر از این دانشجویان در سراهای دانشجویی اسكان دارند كه تابستان امسال تلاش كردیم كه همه ی امكانات لازم برای اسكان این دانشجویان فراهم شود كه با تمامی كمبودهای موجود این مهم انجام شد.

آخوندعلی تاكید كرد: دانشگاه می تواند در راستای اجرای پژوهش های كاربردی و راهبردی با صنعت نفت ارتباط موثری داشته باشد زیرا تمامی تخصص های لازم برای ارتباط با این صنعت در دانشگاه شهید چمران اهواز وجود دارد و می توان در راستای حل مشكلات از دانش متخصصان خارج از استان نیز بهره گرفت.

وی در ادامه خواستار همكاری شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب در اتمام پژوه های عمرانی شد كه با تعهد این شركت در دانشگاه اجرا شده است.

لزوم گسترش ارتباط مناطق نفت خیز جنوب با دانشگاه شهید چمران اهواز

علیرضا دانشی مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز در این نشست گفت: این شركت در هفت استان كشور فعالیت دارد كه این شركت ها 45 میدان نفتی را مدیریت می كند كه توان تولید این میدان ها روزانه بیش از سه میلیون بشكه است. همچنین بیش از 40 هزار نفر در این شركت ها فعالیت دارند و این میدان ها 16 درصد از گاز كشور را تامین می كنند.

مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: میادین نفتی این شركت شامل بیش از 30 هزار كیلومتر خط لوله است كه برای انتقال و تبادل نفت استفاده می شود. هفت پالایشگاه به صورت مستقیم و یك پالایشگاه به صورت غیرمستقیم توسط این شركت حمایت می شود.

دانشی بیان كرد: با آمدن دولت جدید و عظم و اراده مسئولان وضعیت صادرات نسبت به دولت قبل بهتر شده است؛ هرچند با شرایط مطلوب فاصله داریم.

وی درباره ارتباطات علمی با دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در این باره همكاری هایی صورت گرفته است اما نیاز است این ارتباط ها گسترش بیشتری داشته باشد. برای این امر مذاكراتی با معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و مسئولان پژوهشكده نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد و آماده همكاری با این دانشگاه هستیم.

تشكیل كارگروه هایی با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه و مسئولان شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای بررسی زمینه های همكاری مشترك، اتمام پروژه های عمرانی با تعهدات نفت، برگزاری همایش مشترك با دانشگاه، بهره گیری از چهاردرصد اعتبارات مسئولیت های اجتماعی نفت از طریق تدوین طرح های پژوهشی با موضوع آب، هوا، خاك و... از پیشنهادهای مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت جنوب در این نشست بود.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۹:۳۴ - ۲۲/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۸۲