علیرضا كیاست در نشست خبری هفته پژوهش كه امروز (22 آذرماه) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار كرد: بر اساس ابلاعیه وزارت كشور و وزارت علوم، مقرر شد هفته پژوهش در آذرماه در سطح استان ها برگزار شود و شعار امسال این هفته نیز "پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در خوزستان از 26 آذرماه تا اول دی ماه افزود: هدف این هفته، ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری در سطح استان خوزستان، تجلیل از فناوران و پژوهشگران و به نمایش گذاشتن و دستاوردهای دستگاه های اجرایی و مراكز آموزش عالی استان است .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به جزئیات برنامه هفته پژوهش و فناوری گفت: روز اول این هفته 26 آذرماه با زنگ پژوهش در یكی از مدارس با حضور مسئولان استانی آغاز خواهد شد و در همان روز برنامه دانشگاه با درب های باز برگزار می شود. هدف از این برنامه، آشنایی دانش آموزان با فعالیت های پژوهشی در مراكز آموزش عالی است.
كیاست افزود: دعوتنامه ای به صورت عمومی برای همه مدارس از طریق اداره كل اموزش و پرورش ارسال شده تا دانش آموزان در این روز در دانشگاه حضور پیدا كنند. امسال ایده خاصی پیگیری می شود كه بر مبنای آن از مدارس مناطق كمتر برخوردار دعوت شده است و مهمان ویژه خواهند بود و هزینه حضور دانش آموزان این مدارس را نیز دانشگاه تقبل كرده است. سعی می كنیم دانش آموزان را به بازدید از آزمایشگاه های دانشكده های علوم، دامپزشكی، بیمارستان دانشگاه، دانشكده كشاورزی، كارگاه های دانشكده مهندسی و موزه و كتابخانه هدایت كنیم.
وی ادامه داد: امسال مقرر شد علاوه بر برنامه دانشگاه با درهای باز، برنامه صنعت با درب های باز نیز اجرا شود و به این منظور با برخی صنایع مهم استان خوزستان كه احساس می شود نیاز است دانشجویان از آن جا بازدید كنند، هماهنگی انجام شده تا دانشجویان در این صنایع حضور پیدا كنند و با مشكلات و فرآیند تولید آشنا شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: به صورت ویژه برگزاری نشست های نیازسنجی و نیازشناسی نیز در سطح دانشگاه و با حضور صنعتگران و كارشناسان برگزار خواهد شد تا كارشناسان صنعت و پژوهشگران دانشگاه گرد هم آیند و مساله طرح كنند.
وی عنوان كرد: میزگردهای تخصصی نیز برای این هفته تدارك دیده شده و در دانشكده های مختلف با توجه به رشته ها برگزار خواهد شد. كلینیك كارآفرینی و اشتغال برای راهنمایی دانشجویان علاقه مند در دو دانشكده برگزار خواهد شد؛ كلینیك دانش بنیان نیز به عنوان كلینیك بعدی در دانشكده ها و مركز رشد تدارك دیده شده اند.
كیاست یادآور شد: كمیته علمی برای بررسی پرونده پژوهشگران و فناوران برتر تشكیل شده است و با توجه به شیوه نامه موجود و فعالیت پنج سال گذشته پژوهشگران، برگزیدگان انتخاب خواهند شد و در محورهای علوم پایه، انسانی، فنی و مهندسی، كشاورزی، دامپزشكی و هنر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. این مراسم روز دوشنبه 28 آذرماه برگزار می شود.
وی با اشاره به انتخاب دانشجویان برتر در این هفته گفت: علاوه بر پژوهشگران، دانشجویان تحصیلات تكمیلی دارای پایان نامه های تاثیرگذار، در كمیته علمی بررسی شده اند و در هر دو مقطع دكتری و كارشناسی ارشد و دو محور علوم تجربی و انسانی، مورد تجلیل قرار خواهند گرفت. فناوران برتر دانشگاه نیز بر اساس برون دادهای مركز رشد، انتخاب خواهند شد.
وی افزود: طرح های تحقیقاتی كاربردی و تاثیرگذاری كه نتیجه آن ها مورد تایید كارفرمایان بوده و آثار قابل قبولی در صنعت ایجاد كرده اند نیز انتخاب خواهند شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به عناوین روزهای هفته پزوهش و فناوری گفت: روز شنبه 26 آذر دانشگاه با درب های باز، یكشنبه 27 آذر پژوهش و فناوری بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی، دوشنبه 28 آذر دانشمندان و سرآمدان علمی پیشران پزوهش و فناوری، سه شنبه 29 آذر روز صنعت و دانشگاه، روز چهارشنبه 30 آذر دانشگاه مبدا تحول و اشتغال آفرین و روزجامعه و دانشگاه است و روز آخر اول دی ماه را نیز به برگزاری وبینارهای علم سنجی و میزگردهای اختصاصی اختصاص دادیم .
وی ادامه داد: علاوه بر این برنامه ها، كارگاه های دانش افزایی نیز برای دانشجویان و اعضای هیات علمی برگزار می شود كه از مهمترین آن ها، كارگاه اخلاق در پژوهش است. در مركز رشد دانشگاه نیز تلاش می شود نمایشگاهی برپا شود و در طول هفته پژوهش دایر خواهد بود و فعالیت شركت های دانش بنیان به نمایش گذاشته خواهد شد.
كیاست گفت: یكی از وظایفی كه بر عهده دانشگاه است این است كه مشكلات صنایع را شناسایی كند و با برقراری تفاهم نامه ها، این مشكلات را برطرف كند كه در این راستا، با صنایع بزرگ استان خوزستان تفاهم نامه هایی داریم كه در طول هفته پژوهش به امضا خواهند رسید.
وی با اشاره به بسته شدن چندین قرارداد بین دانشگاه و صنایع گفت: بیش از 46 میلیارد تومان در طول سال جاری قرارداد ارتباط با صنعت و جامعه امضا شده است كه در قالب تفاهم نامه هستند.
كیاست با اشاره به رتبه دانشگاه نیز عنوان كرد: در هفته پژوهش سال گذشته عوامل تاثیرگذار در رتبه بندی دانشگاه مشخص و نقاط قوت و ضعف شناسایی شدند؛ یكی از این عوامل، میزان ارجاعات مقالات است كه نسبت به سال گذشته افزایش یافته و نشان دهنده چاپ مقالات در مجلات كیفی تر است. بر اساس رتبه بندی ISC دانشگاه شهید چمران اهواز جزو 15 دانشگاه جامع برتر كشور است اما در رتبه بندی های موضوعی رتبه مناسب تری كسب كرده ایم.
وی افزود: امسال راه اندازی پردیس علم و فناوری به عنوان بازوی فناوری مدنظر قرار گرفت كه آماده سازی ساختمان این پردیس مراحل انتهایی را می گذراند. امیدواریم مجوز را كسب كنیم و شتابنده های ملی و بومی را در مركز خلاقیت مستقر كنیم و گام هایی در جهت تبدیل پردیس به پارك علم و فناوری دانشگاه برداریم.
انتهای پیام