فصل تجارت - عضو هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینكه وضعیت سد چم شیر، احتمالا شبیه به سد گتوند خواهد شد، گفت: به نظر می رسد تا وقتی جواب سوالات درباره سد چم شیر داده نشده است، بهتر است این سد آبگیری نشود.
دكتر حیدر زارعی در نشست نقدی بر منابع و مسائل آب در خوزستان كه امروز (7 آذرماه) در دانشكده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار كرد: وضعیت سد چم شیر، احتمالا شبیه به سد گتوند خواهد شد. این سد در حوضه رودخانه زهره ساخته شده است كه دو شاخه اصلی و فرعی دارد و در مسیر رودخانه، چند نقطه وجود دارد كه كیفیت آب كاهش پیدا می كند كه بخشی از آن در پایین دست سد است و سه منطقه دیگر نیز وجود دارد.
وی افزود: سال 85 نمونه برداری از حوضه آبریز زهره انجام شده است؛ با افزایش میزان آلودگی زهره، میزان ای سی آب كاهش پیدا می كند، پس در فصل بارش مشكل كاهش كیفیت كمتر است اما در ماه های خشك سال این مشكل بیشتر است. در كل حوضه آبریز چند جا بیشترین تاثیر را بر كیفیت آب می بینیم اما وقتی به سد چم شیر می رسیم، ای سی به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می كند.
عضو هیات علمی گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در پایین دست زهره، ای سی آب به شدت افزایش پیدا می كند. با توجه به اهمیت رودخانه زهره در تامین آب پایین دست، مطالعات سد چم شیر از دهه 70 شروع شد. ظرفیت مخزن این سد حدود 2.3 میلیون متر مكعب است. این سد چند ماه پیش قرار بود آبگیری شود كه به دلیل مشكلات كیفیت آب، این امر به تاخیر افتاد.
زارعی افزود: به نظر می رسد تا وقتی جواب سوالات درباره سد چم شیر داده نشده است، بهتر است این سد آبگیری نشود.
دكتر عبدعلی ناصری عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست گفت: شركت توسعه نیشكر بر اساس تجارب موجود در طرح های كارون و هفت تپه احداث شد. بر اساس بررسی كه در دهه هفتاد توسط یكی از اعضای هیات علمی انجام شده بود، حجم مصرفی آب برای نیشكر حدود 40 تا 50 هزار متر مكعب برآور شده بود. این تجارب نشان می داد كه بیش از 60 درصد آب را در این كشت و صنعت تلف می كردیم.
وی افزود: طرح توسعه نیشكر و طرح های هفتگانه استفاده از روش آبیاری كم فشار و ... كار شد و راندمان تولیدی تا حدود 53 درصد پیش بینی شد. حدود 1.84 میلیارد متر مكعب آب توسعه نیشكر مصرف می شود و حدود 900 میلیون متر مكعب در كشت و صنعت هفت تپه، كارون و میان آب مصرف می شود. بنابراین كل آب مصرفی نیشكر 2.7 میلیارد متر مكعب آب برآورد می شود.
انتهای پیام