به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دكتر آخوندعلی در این سفر یك روزه به دعوت علیرضا ورناصری نماینده مردم شهرستان های مسجدسلیمان، لالی، اندیكا و هفتكل ضمن دیدار با مسئولان شهرستان مسجدسلیمان از بخش های مختلف صنعتی این شهر بازدید كرد.
در ابتدای این سفر دكتر آخوندعلی در نشستی با حضور نماینده ی مردم شهرستان مسجدسلیمان، لالی، اندیكا و هفتكل با اعلام آمادگی این دانشگاه برای همكاری علمی و پژوهشی برای انجام طرح های توسعه ای در این شهرستان خاطرنشان كرد: دانشگاه مسجدسلیمان دارای رشته هایی از جمله نفت و پتروشیمی و مهندسی شیمی و مكانیك و چند رشته دیگر فنی است كه می توان زمینه همكاری استادان و دانشجویان این دانشگاه با دانشگاه شهید چمران اهواز را فراهم كرد.
وی با اشاره به پیشینه ی این شهرستان در استخراج نفت، گفت: نخستین چاه نفت در كشور در شهرستان مسجدسلیمان حفر و به بهره برداری رسیده است اما متأسفانه برداشت های بسیار زیاد از مخازن نفتی موجب كاهش ظرفیت های نفتی در این منطقه شده است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز همچنین در نشستی با حضور علیرضا هیهاوند مدیرعامل شركت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان بر ضرورت همكاری میان دانشگاه و صنعت تأكید كرد و افزود: پژوهشكده میادین نفت و گاز این دانشگاه ظرفیتی بسیار مهم است كه می توان از آن برای انجام پروژه های ازدیاد برداشت از چاه های نفت بهره گرفت.
بازدید از شركت پتروشیمی مسجدسلیمان یكی دیگر از برنامه های سفر یك روزه ی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به این شهرستان بود كه دكتر آخوندعلی ضمن این دیدار در نشستی با حضور سعید آتشباری مدیرعامل شركت پتروشیمی مسجدسلیمان شركت كرد.
وی تولید آمونیاك و كودهای شیمیایی مورداستفاده در صنعت كشاورزی را یكی از موفقیت های این شركت برشمرد و بر لزوم استحصال میعانات گازی شركت پتروشیمی مسجدسلیمان و تقویت صنایع پایین دستی تأكید كرد.
بازدید از سد مسجدسلیمان (گُدار لَندَر) دیگر برنامه ی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز بود كه در نشستی با حضور مسئولان این سد، مسائل و مشكلات بررسی شد.
بررسی وضعیت كشاورزی در شهرستان مسجدسلیمان از دیگر مسائل طرح شده در جلسه های دكتر آخوندعلی با مسئولان این شهرستان بود كه وی بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت های كشت گلخانه ای در این منطقه تأكید كرد و افزود: می توان از ظرفیت كشت های گلخانه ای برای تولید نِشا استفاده كرد. همچنین تشعشعات خورشیدی ظرفیت بسیار مهم برای تولید برق است و این امكان با توجه به وضعیت آب و هوایی در استان خوزستان فراهم است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: تأمین منابع آبی لازمه توسعه ی كشاورزی است؛ از این رو توصیه می كنم مسئولان این شهرستان به دنبال كشت های گلخانه ای و نشاكاری باشند.