دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

معاون اقتصادی رئیس جمهوری بر لزوم همكاری دانشگاه ها در اداره كشور تاكید كرد
 
معاون اقتصادی رئیس جمهوری گفت: امروز نیاز داریم كه دانشگاه ها به اداره كشور كمك كنند و برگزاری همایش علمی «فرصتها و چالشهای اقتصادی خوزستان در تحقق شعار امسال» می تواند زمینه ساز تحقق این هدف باشد.

به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دكتر محسن رضائی در همایش علمی «فرصت ها و چالش های اقتصادی خوزستان در تحقق شعار امسال» كه در تالار اجتماعات شهید مطهری دانشكده ی علوم برگزار شد، با گرامی داشت یادو خاطره ی شهید چمران، بیان كرد: این شهید عالی قدر روزهای زیادی در دانشگاه شهید چمران اهواز حضور داشت و جان خود را در دست گرفت و نثار ملت ایران كرد. از این رو از برگزار كنندگان این همایش كه در سالروز شهادت او برگزار شده است، تقدیر می كنم.

وی، بیان كرد: استادان و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز نقش بی بدیلی در پیشبرد رویدادها و اهداف انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس داشتند و امروز نیز در رویدادی دیگر كه جنگ اقتصادی و جهش اقتصادی است، حضور دارند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور در پاسخ به این سوال كه امروز دانشگاه ها در این رویداد نو و جدید چه نقشی دارند؟ اظهار كرد: داستان ملت ایران پر از افتخارات و درد و رنج است؛ حدود 300 سال قبل سرزمین ایران جایگاه برجسته ای میان دولت ها و ملت ها داشته است. شكوفایی اقتصاد، جغرافیای گسترده تر از امروز و اقتدار از ویژگی های آن دوران است اما در 300 سال اخیر تا پیش از انقلاب مانند برف آب شده ایم. اما در این سال ها دانشمندان و علما و... تلاش كردند مبدائی بیابند و بر اساس آن سنگ های بعدی را چیده و باردیگر به همان مجد و عظمت پیشین بازگردیم.

دكتر رضائی، ادامه داد: این موضوع محقق نشد تااینكه امام خمینی (ره) آمدند؛ و به عنوان مبدائی نو و بسیار پرقدرت ظرفیت این را داشت كه ایران به قدرتی بزرگ و اقتصادی پیشرفته تبدیل شود. این مبدا با گذشت بیش از چهل سال و با وجود تمامی امتحانات مانند كودتاها، جنگ ها و... آزمایش خود را پس داده است و هنوز امریكایی ها و اروپایی ها متوجه نشده اند كه باید این قدرت را بپذیرند؛ زیرا كنار گذاشتن كشور، ملت و دولت ایران در پیشرفت و امنیت جهانی غیرقابل جبران است. همان گونه كه فاجعه ای به نام داعش در منطقه ایجاد شد و ایرانیان از بغداد تا مدیترانه را از وجود آن ها پاك كردند.

وی، افزود: امنیت و پیشرفت جهانی را نمی توان بدون نقش دادن به ملت و دولت و كشور ایران حل كرد؛ چرا این دولت ها تن به انجام برجام نمی دهند و به آنچه را امضا كرده اند نمی پذیرند. انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران آزمون خود را داده است و تلاش دنیا این است كه پس از اقتدار و سیاست و امنیتی كه شكل گرفته است، سنگ دومی بر روی آن گذاشته نشود و اقتصاد ایران شكل نگیرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور، ادامه داد: از داخل و خارج در برابر ادامه ی این سنگ بناها مقابله می شود؛ تحریم های اقتصادی یكی از این ابزارها است. این كشورها روش سركوب اعتماد به نفس را پیدا كرده اند و قبل از انقلاب مشاهده كردیم كه بیش از آنكه نفت و زمین هایمان را بردند، نوآوری و اعتماد به نفس را نیز در كشور كشتند و حتی پس از انقلاب مشاهده كردیم دولت های به ظاهر دلسوز اعلام كردند كه بدون امریكا نمی توانیم كاری انجام بدهیم. اثر روانی این گفتمان كه نمی توانیم بر روی پای خود بایستیم بزرگترین خیانت به كشور بود.

دكتر رضائی، گفت: امروز نیاز داریم كه دانشگاه ها به اداره ی كشور كمك كنند و این همایش می تواند زمینه ساز تحقق این هدف شود. در گذشته عمدتاً در فضاهای علمی، دانشگاهی و نظری حركت می كردیم اما نمی توانستیم پلی میان این نظریه ها و زمینی كه در آن زندگی می كنیم برقرار كنیم. این رو از سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، نماینده ی ولی فقیه در استان خوزستان و مسئولان استانی تقاضا دارم از میان كسانی كه بیشترین تلاش برای برگزاری این همایش را داشته و بهترین مقالات را ارائه داده اند گروهی ایجاد شود و به من معرفی كنید تا با تشكیل كمیته ی توسعه از مشاوره های این افراد در تدوین برنامه ریزی های اقتصادی استفاده كنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود، بیان كرد: در كشور به قیام اقتصادی نیاز داریم؛ همان گونه كه در جنگ و انقلاب قیام كردیم، این بار مردم باید در اقتصاد قیام كنند. اگر مردم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را هدایت كردند، اقتصاد را نیز می توانند هدایت كنند.

معاون اقتصادی رئیس جمهوری، اظهار كرد: هدف دولت تنها سفر به استان های كشور و حضور در میان مردم نیست؛ بلكه مهم ترین وظیفه ای كه در دولت برای خود تعریف كرده ایم این است كه مردم در پیشبرد برنامه های اقتصادی با دولت مشاركت داشته باشند.

دكتر رضائی، افزود: در استان خوزستان فرصت ها و مشكلات متراكم بسیاری وجود دارد و تجارت یكی از موقعیت های مهم اقتصادی در كشور است. حتی اگر تولید كالا نیز نداشته باشیم می توانیم درآمد تجارت خود را از 50 میلیارد تومان در 15 سال قبل به 100 میلیارد دلار برسانیم.

وی، عنوان كرد: تفاوت استان خوزستان با استان هایی مانند اصفهان، یزد و... در دولتی بودن اقتصاد است كه در این زمینه پژوهشگران باید به دولت كمك كنند و خوزستان از اقتصاد دولتی خارج كرده و به سوی اقتصاد مردمی، خصوصی و كارآفرینی پیش ببرند. امروز در این استان به نهادهای تسهیل گر نیاز داریم و از استاندار خوزستان نیز خواسته شده است كه در این زمینه حمایت های لازم را داشته باشند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور در پایان تاكید كرد: مسئله ی مهم كشور پیشرفت در امور اقتصادی است و دانشگاه ها می توانند در این زمینه نقش بی بدیلی داشته باشند.

گفتنی است این همایش با حضور دكتر علی محمد آخوندعلی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، حجت الاسلام والمسلمین موسوی فر نماینده ی ولی فقیه در استان خوزستان، جمعی از مسئولان استان، استادان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
   تاریخ: ۱۰:۰۹ - ۰۱/۰۴/۱۴۰۱   بازدید: ۱۹۴