دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

ارائه راه حل های موثر و كوتاه تر در همایش فرصت ها و چالش های خوزستان
 
رئیس پارك علم و فناوری خوزستان با اشاره به اهداف همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال گفت: برگزاری این گردهمایی ها می تواند اطلاعات ارزشمند و راه حل های موثر و كوتاه تری ارائه دهد و امیدواریم بتوانیم مقدمات تحقق شعار سال را رقم بزنیم و چالش های استان خوزستان را مرتفع كنیم
رئیس پارك علم و فناوری خوزستان با اشاره به اهداف همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال گفت: برگزاری این گردهمایی ها می تواند اطلاعات ارزشمند و راه حل های موثر و كوتاه تری ارائه دهد و امیدواریم بتوانیم مقدمات تحقق شعار سال را رقم بزنیم و چالش های استان خوزستان را مرتفع كنیم


دكتر محمد راضی جلالی در همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال كه امروز (31خرداد) در دانشكده علوم برگزار شد، اظهار كرد: بعد از تعیین شعار سال توسط مقام معظم رهبری، مسئولیت های سنگینی بر عهده ما گذاشته شد.

وی ادامه داد: در كنار فرصت های بی نظیر و مستثنای استان خوزستان، مشكلات و چالش ها نیز به اندازه ظرفیت های خوزستان خیلی زیاد است. تلاش شد كه با برگزاری این همایش، چالش ها شناسایی شوند و این ماموریت را سپاه با تشكیل كمیته های علمی و اجرایی انجام داد و مقدمه اجرایی همایش فراهم شد.

رئیس پارك علم و فناوری خوزستان با اشاره به استقبال خوب از همایش فرصت ها و چالش های خوزستان در تحقق شعار سال گفت: همایش در چهار محور انرژی، كشاورزی، صنعت و محیط زیست برگزار شده است .

بیش از 290 مقاله به این همایش ارسال شد كه از این تعداد 80 مقاله پذیرفته و 9 مقاله برگزیده شدند و مابقی نیز در كتابچه ای ارائه می شوند.

راضی جلالی عنوان كرد: كار ما دو هفته بعد از برگزاری همایش آغاز می شود؛ كارگروه هایی را برای رصد شعار سال به ریاست سپاه پاسداران تشكیل می دهیم و برنامه آینده پژوهی همایش برگزار خواهد شد. كارگروه هایی تعیین شده كه در این كارگروه ها ماموریت هایی مشخص می شوند. محورهای این همایش  نیز به صورت تخصصی مقرر خواهد شد كه در بازه های زمانی برگزار شوند.

وی در پایان گفت: برگزاری این گردهمایی ها می تواند اطلاعات ارزشمند و راه حل های موثر و كوتاه تری ارائه دهد و امیدواریم بتوانیم مقدمات تحقق شعار سال را رقم بزنیم و چالش های استان خوزستان را مرتفع كنیم.

همایش "فرصت ها و چالش های خوزستان" باعث جهش و توسعه صنعت استان می شود  فرمانده سپاه ولی عصر(عج) خوزستان گفت: اجرای همایش هایی همانند "فرصت ها و چالش های خوزستان" باعث جهش و توسعه صنعت استان می شود و امیدواریم معضل بیكاری را با ایجاد یك نگاه جدید به صنعت و دانشگاه، برطرف كنیم.



سردار حسن شاهوارپور با اشاره به اینكه مقام معظم رهبری با هوشیاری و فراست خاصی امسال را به نام "تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین" نامگذاری كردند، اظهار كرد: خوزستان قطب انرژی كشور محسوب می شود و صنعت استان بسیار پیشرفته به شمار می آید.

وی افزود: در این راستا برای ایجاد ارتباط میان مجموعه های صنعتی به دانشگاه و همچنین تقویت شركت های دانش بنیان تلاش شد تا همایش "فرصت ها و چالش های خوزستان" در جهت تحقق شعار سال برگزار شود. 

فرمانده سپاه ولی عصر(عج) خوزستان گفت: امروز همزمان با سالروز شهادت سردار شهید دكتر مصطفی چمران كه به نام روز بسیج استادان در تقویم ثبت شده است این همایش با حضور رؤسای دانشگاه، مدیران صنعت و افرادی كه مقاله ارائه دادند همراه با سخنران ویژه مراسم، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور برگزار خواهد شد. 

سردار شاهوارپور بیان كرد: اجرای چنین همایش هایی باعث جهش و توسعه صنعت استان می شود و امیدواریم معضل بیكاری را به عنوان یكی از مشكلات اصلی خوزستان با ایجاد یك نگاه جدید به صنعت و دانشگاه برطرف كنیم.

وی ادامه داد: مجموعه های اقتصادی نیز باید تلاش كنند كه تسهیلات اشتغال آفرینی را در اختیار شركت های دانش بنیان قرار دهند تا این عزیزان بتوانند با اجرای ایده های نوین به سمت تولیدات جدید همراه با افزایش بهره وری حركت كنند.

فرمانده سپاه ولی عصر(عج) خوزستان خاطر نشان شد: همایش "فرصت ها و چالش های خوزستان" فقط در این مرحله باقی نخواهد ماند و تا زمان به ثمر رسیدن اهداف، دنبال خواهد شد.

به قیام اقتصادی نیاز داریم / كم عقلی آمریكا و اروپا است كه قدرت ایران را نپذیرفته اند معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان این كه ما نیاز به قیام دیگری به نام قیام اقتصادی داریم همان طور كه در جنگ وانقلاب قیام كردیم،گفت:كجای دنیا دولت ها می نشینند و مردم در جنگ شركت می كنند؟در ایران این اتفاق افتاد.



محسن رضایی، در همایش فرصت ها و چالش های استان خوزستان در تحقق شعار سال كه امروز (31 خردادماه) در دانشكده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران، اظهار كرد: دانشگاه شهید چمران اهواز هم قبل از انقلاب و هم در دفاع مقدس نقش موثری داشته است. اصولا در دفاع مقدس حوزه های علمیه و دانشگاه ها نقش تعیین كننده ای داشته اند.

امروز ما در یك رویداد دیگر و در جنگ اقتصادی و یك جهش اقتصادی قرار گرفته ایم. سوال این است كه دانشگاه های ما چه نقش تاریخی می توانند در این رویداد داشته باشند؟ از اندیشكده ها، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان چگونه می توانیم در این سومین رویداد مهم انقلاب اسلامی استفاده كنیم؟

وی ادامه داد: ملت ایران پر از افتخارات و درد و رنج های بزرگ است. همه ما می دانیم تا 300، 400 سال پیش ایران جایگاه بسیار برجسته ای در میان ملت ها و اقتصاد بسیار باشكوه و جغرافیایی دو برابر جغرافیای امروز داشت اما تا پیش از انقلاب در این سال ها مثل برف آب شدیم؛ كو سمرقند، بخارا، هرات؟ كو تجارت عظیمی كه در جاده ابریشم برقرار بود؟

رضایی گفت: در این مدت بارها علما، دانشمندان و مجاهدین تلاش كردند كه مبدائی پیدا كنند و بر اساس این مبدا سنگ های بعدی را بچینند و معماری جدیدی از ایران به دست آید تا به مجد و شكوه گذشته بازگردیم اما موفق نمی شدند تا یك مرد بزرگ به نام امام خمینی(ره) پیدا شدند و این مبدا را تعیین كردند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: این مبدا ظرفیت این را داشت كه ایران را به یك قدرت بسیار بزرگ و اقتصادی پیشرفته تبدیل كند. این مبدا امروز آنقدر قدرتمند است كه 43 سال است انواع تست ها روی آن صورت گرفته است؛ از كودتا و جنگ تا محاصره اقتصادی.

وی افزود: این كم عقلی آمریكا و اروپا است كه  هنوز متوجه نشده اند كه باید این قدرت را بپذیرند و راهی غیر از این ندارند. كنار گذاشتن ملت ایران در امنیت و پیشرفت جهانی غیرقابل جبران است.

رضایی با اشاره به تحولات چند سال اخیر منطقه و نقش ایران در این تحولات، عنوان كرد: فاجعه بزرگی به نام داعش در منطقه به وجود آمد و ایرانیان از اینجا تا دمشق راه افتادند و این ها را در مدیترانه ریختند و تمام شد.

بعد می آیند و قهرمان ملی این حادثه ضدبشری را ترور می كنند. مگر می شود امنیت و پیشرفت جهانی را بدون نقش دادن به ملت و دولت ایران به وجود آورد؟ امكان ندارد.

چرا به مذاكرات برجام تن نمی دهید؟ چرا چیزی كه خود امضا كرده اید را حاضر نیستید بپذیرید؟ این نظام و این سنگ بنا تست خود را داده است.

وی بیان كرد: تمام تلاش آن ها بر این است بعد از این سیاست و امنیتی كه شكل گرفته، سنگ بعدی یعنی اقتصاد در ایران شكل نگیرد. از داخل و خارج گرفته، دارند علیه ادامه این سنگ بناها مقابله می كنند.

تحریم اقتصادی یكی از این ابزارها است اما این تنها نیست؛ فرمولی سوخته شده پیدا كرده اند و آن هم سركوب اعتماد به نفس است.

زمان قاجار و پهلوی بیش از آنكه نفت ما را بردند و زمین را تكه تكه كردند، اعتماد به نفس و نوآوری را در این كشور كشتند و حتی بعد از انقلاب نیز دیدم كه دولت های به ظاهر دلسوز می گویند بدون آمریكا نمی توانیم كاری كنیم.

معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: اثر روانی این نوع رفتارها كه ما نمی توانیم سرپای خود بایستیم بزرگ ترین خیانتی بود كه در طول تاریخ به ملت ایران شد، این بیشتر از غارت نفت بود. كلید انهدام و سركوب ایران این است كه نوآوری، خلاقیت، اعتماد به نفس و ابتكار را بكشید اما به لطف خدا با همه جراحت هایی كه بر بدن ایران ما وارد می شود، جوانان و اندیشمندان جلو می روند و باید جلو بروند.

رضایی با اشاره به اهمیت حضور دانشگاه ها در اداره كشور گفت: امروز به شدت نیازمند این هستیم كه دانشگاه ها به كمك اداره كشور بیایند. در همایش امروز نیز نسبت به سال های گذشته پیشرفت قابل توجهی در صحبت ها دیده می شود و این باعث خوشحالی است.

وی افزود: جمع هفت تا 11 نفره ای از بین افرادی كه در این همایش بیشترین تلاش را كردند و مقالات بهتری دادند، تعیین شود و به من معرفی شود. كمیته توسعه شكل گیرد تا از مشورت این افراد در تهران استفاده كنیم و به استاندار نیز خواهم گفت كه حتما با این گروه در برنامه ریزی های اقتصادی مشورت كنند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور عنوان كرد: ما نیاز به قیام دیگری به نام قیام اقتصادی داریم همان طور كه در جنگ و انقلاب قیام كردیم؛ مقام معظم رهبری در 14 خردادماه فرمودند كه مردم باید در اقتصاد قیام كنند.

كجای دنیا دولت ها می نشینند و مردم در جنگ شركت می كنند؟ در ایران این اتفاق افتاد. كجای دنیا دولت در صحنه است و مردم را در اقتصاد در حاشیه قرار می دهند؟ اگر مردم ما جنگ و انقلاب را می توانند مدیریت كنند، چطور نمی توانند اقتصاد را مدیریت كنند؟

وی افزود: مهمترین وظیفه ای كه ما در دولت مردمی برای خود تعریف كردیم این نیست كه میان شما سفر كنیم.

سوال بعدی ما این است كه شما چگونه در اقتصاد مشاركت كنید؟ همراهی دولت با مردم مهم است اما مهم تر از آن همراه سازی مردم در یك جهش و قیام اقتصادی است. مردم باید با یك جهش اقتصادی، قیام كنند.

رضایی با اشاره به فرصت های استان خوزستان عنوان كرد: در استان خوزستان فرصت های متراكم زیادی هست، مشكلات متراكم زیادی هم وجود دارد.

این گونه نیست كه تنها مشكلات باشد، فرصت های زیادی هم هست در همه كشور هم این گونه است. ایران جزو استثنائات دنیا است و نه تنها از تولید بلكه از تجارت هم می تواند سود كند.

تجارت و تولید می توانند دو برابر كشورهای دیگر برای مان ثروت تولید كنند و یكی از این نقاط در خوزستان است. موقعیت استان خوزستان در شمال خلیج فارس، یعنی قرار گرفتن در بخش مهمی از تجارت دنیا. این ها فرصت های مهمی هستند.

وی بیان كرد: در تولید، مشكلات متراكمی در استان خوزستان داریم اما در مقابل فرصت های زیادی هم داریم. محصولات پتروشیمی را تولید می كنیم و به صورت خام به دنیا می فروشیم.

بیش از 6 تا 7 هزار كالای پایین دستی از این مواد تولید می شوند بنابراین در كنار احداث پتروشیمی، باید 10 برابر در صنایع پایین دستی آن سرمایه گذاری كرد. كار سخت را انجام می دهیم اما كار آسان را كه ثروت بیشتری دارد از دست می دهیم. پژوهشگران و دانشگاه ها می توانند در این خصوص ورود كنند و راه حل دهند. 

معاون اقتصادی رئیس جمهور افزود: فرق استان خوزستان با استان های خراسان رضوی و اصفهان این است كه اقتصاد این استان ها بیشتر خصوصی است اما خوزستان دولتی است كه باید در این مورد فكری كرد.

البته این مسال جنبه تاریخی هم دارد؛ ما عموما 100 سال پیش عشایر بودیم و بدون اینكه كسب و كارها  به طور  طبیعی متولد شوند، یك مرتبه شدیم كارگر نفت یا كاركن دولت. این مساله تاریخی است و تنها  از مشكلات برنامه ریزی نیست اما بالاخره خوزستان باید از اقتصاد دولتی به اقتصاد مردمی منتقل شود.   

وی یادآور شد: عمده كسب و كارها چون كوچك هستند زورشان به بانك ها نمی رسد، مسائل حقوقی را نمی دانند و بسیاری از روابط پیچیده اقتصادی را بلد نیستند و نیاز به حلقه میانی است؛ چه كسی بهتر از دانشگاه ها می تواند این حلقه را درست كند؟ مساله اصلی كشور، اقتصاد و پیشرفت است و امیدوارم تلاش های شما به نتیجه برسد و ادامه پیدا كند.
منبع خبر:
خبر فوری
   تاریخ: ۱۱:۵۷ - ۰۱/۰۴/۱۴۰۱   بازدید: ۱۹۲