دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

18 خرداد؛ رونمایی از پلتفرم پایش ماهواره ای پسماندها
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران از ورود فناوری های هوافضا پایه به حوزه پایش پسماندها سخن گفت و افزود: هم اكنون ماهواره ها می توانند مساحت صدمتر مربعی از پسماندها را پایش كنند و این پلتفرم 18 خرداد در سازمان محیط زیست رونمایی خواهد شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران از ورود فناوری های هوافضا پایه به حوزه پایش پسماندها سخن گفت و افزود: هم اكنون ماهواره ها می توانند مساحت صدمتر مربعی از پسماندها را پایش كنند و این پلتفرم 18 خرداد در سازمان محیط زیست رونمایی خواهد شد.

دكتر محمد جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران و عضو هیئت مدیره یك شركت دانش بنیان درمورد راهكارهای كاهش خسارت ناشی از مدیریت نادرست پسماند با برنامه «گفتگوی علمی» رادیو گفت وگو مصاحبه كرد.

جعفری با بیان اینكه ما از نظر قانونی مشكلی در این حوزه نداریم گفت: یكی از مسائل بسیار مهم، پایش آلایندگی ها به ویژه در مقیاس كوچك و متوسط است كه به ابزارهای نوینی نیاز دارد.

وی از ورود فناوری های هوافضای پایه به حوزه پایش آلاینده ها و پسماندها سخن گفت و افزود: با سازوكارهایی كه در سازمان محیط زیست ایجاد كردیم هم اكنون ماهواره ها به راحتی می توانند مساحت صدمتر مربعی از پسماندها و آلاینده ها را رویت و پایش كنند و این پلتفرم 18 خردادماه در سازمان محیط زیست رونمایی خواهدشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران با اشاره به اهمیت مشاركت مردمی در این حوزه گفت: پیشنهاد فناورانه دومی كه در دستور كار داریم این است كه مردم را از طریق تولید محتوای آموزشی در بسترهای مختلف آگاه كنیم.

جعفری از برگزاری یك رویداد در بخش كشاورزی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبرداد و گفت: تعدادی از استارت آپ ها و شركت های دانش بنیان در بخش پسماند كشاورزی شركت خواهند كرد و ایده های خود را ارائه خواهند داد.

وی با بیان اینكه به زودی یك مركز نوآوری در سازمان محیط زیست ایجاد می شود گفت: تمامی ایده ها در حوزه های گوناگون توسط آحاد مردم اعم از دانشگاهیان و شركت های دانش بنیان در این مركز ارائه خواهدشد.

همچنین دكتر مصطفی جعفری مدیرعامل یك شركت دانش بنیان گفت: با استفاده از تكنولوژی های نوین در بازیافت آلاینده ها می توان دوباره از آن ها استفاده كرد.

وی افزود: بزرگترین مشكل ما به خاطر تحریم ها این بود كه نمی توانستیم دستگاه های زباله سوز را وارد كشور كنیم از این رو شركت های دانش بنیان به این بخش ورود كردند و البته نیازمند حمایت هستند.

مدیرعامل یك شركت دانش بنیان از تسلط شركتهای دانش بنیان بر حوزه پایش آلاینده ها و ارائه گزارشات و پلتفرم های مناسب به سازمان محیط زیست در جهت نظارت و اقدام بهتر سخن گفت و اظهاركرد: در حال حاضر مردم هم خوشبختانه مشاركت و گزارش دهی می كنند.
منبع خبر:
رادیو گفت و گو
   تاریخ: ۱۱:۵۷ - ۱۷/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۸۷