قرارداد پژوهشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب با هدف ساخت تجهیزات كمپرسور دلاوال روز یكشنبه به امضا رسید.
ایرنا براساس قرارداد امضا شده دانش ساخت بالانس درام كمپرسورهای گازی دلاوال ، بومی سازی و امكان تعویض و بازسازی قطعات در حین سرویس های دوره ای متناسب با كار عملیاتی، با صرف هزینه پایین امكان پذیر خواهد بود.
این مساله علاوه بر صرفه جویی درهزینه تامین قطعات، موجب بهبود عملكرد و راندمان كاری كمپرسورو در نتیجه افزایش بهره وری تولید خواهد شد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اهمیت این قرارداد اظهار داشت: در ابتدای آغاز مدیریت در این دانشگاه بیش از یكصد برنامه در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت برای وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال شده كه بسیاری از این برنامه ها مورد قبول واقع شده است.
دكتر علی محمد آخوندعلی افزود: همواره یكی از دلایلی كه باعث ایجاد محدودیت در شفاف سازی ها شده این است كه نهادهای متعددی به صورت مستقیم با عنصر محقق مواجه می شوند و این امر برای اكثر اعضای هیئت علمی ابهام ایجاد كرده است.
وی تصریح كرد: اگر پروژه ها به صورت مستقیم با دانشگاه مطرح شود باتوجه به شناختی كه این مجموعه از گروه ها و تخصص های مختلف دارد، می تواند با تشكیل كارگروه به روند كار پروژه های بزرگ كمك شایانی كند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان كرد: در نشست های غیر رسمی گذشته قطعه مورد نیاز شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب بررسی و ساخت این قطعه در دانشكده مهندسی مورد بررسی قرار گرفت.
اسماعیل حجاری اضافه كرد: كارگروه های مختلفی در دانشكده مهندسی تشكیل شد و با برگزاری نشست هاب متعدد با صنعتگران مشكلات آن ها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: پیرو بازدیدهای میدانی در 18 فروردین ماه 1400 پیشنهاد ساخت قطعه مورد نیاز مناطق نفت خیز جنوب برای آن ها ارسال شد و پس از مراحل متعدد با حضور كارشناسان بررسی این پیشنهاد آغاز شد و امسال به نتیجه رسید.
حجاری گفت: نمونه های آزمایشگاهی نیز در ماه های اخیر تهیه و به این شركت تقدیم شده است و پس از تایید این قطعات مورد موافقت قرار گرفت و امید است بتوانیم نقش مهمی در بومی سازی قطعات داخلی در زمینه شكوفایی و خودكفایی در صنعت ایفا كنیم.
15 پژوهشكده در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال است
مدیر ارتباط با صنعت این دانشگاه نیز اظهار داشت: برای جذب پروژه ها و مشاركت هرچه بیشتر با مجموعه صنعت، پژوهشكده ها و مراكز تحقیقاتی تخصصی در دانشگاه فعال شده است كه این مراكز پروژه ها را از صنعت گرفته و بین اعضای هیات علمی تقسیم می كند.
دكترافشین قنبرزاده افزود: در حال حاضر 15 پژوهشكده در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال است كه یكی از آن ها پژوهشكده میادین و تجهیزات نفت و گاز است.
وی بیان كرد: پروژه نفتی میدان تنگ بیجار در ایلام نیز از میان 12 دانشگاه به دانشگاه شهید چمران اهواز سپرده شد كه این نشان از ظرفیت بالای این دانشگاه برای همكاری با مجموعه صنعت نفت است.
قنبرزاده گفت: تاكنون 6 ماه از این مگاپروژه 10 ساله گذشته و همچنان نیز با قوت در حال اجرا است.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز ابراز امیدواری كرد: شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب دریك مگا پروژه در دزفول نیزظرفیت دانشگاه شهید چمران اهواز را در نظر بگیرد.
27 درصد ذخایر زیر زمینی قابل استخراج است
مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز گفت: بر اساس داده های فعلی 27 درصد ذخایر زیر زمینی قابل استخراج است كه به عنوان یك فرصت بزرگ می تواند كشور ما را در حوزه انرژی به درجه بالایی برساند.
علیرضا دانشی افزود: دانشگاه شهید چمران اهوازبا توجه به گروه های متعدد و متخصص باید از حالت جزیره ای خارج شود چرا كه جهش علم و دانش در گروه اتحاد رشته ها است.
وی ادامه داد: دانش اظهار داشت: بومی سازی پمپ های درون چاهی یكی از اقدامات موثر این دانشگاه در حوزه صنعت نفت بوده كه اكنون به خوبی در حال استفاده است و امید است بتوانیم در سایر عرصه ها نیز از ظرفیت با ارزش این دانشگاه استفاده كنیم.
تولید بسته های اقتصادی در دانشگاه ها ضروری است
دانشی بیان كرد: باید از روال متداول دانشگاه و صنعت خارج شده و در دانشگاه بسته های اقتصادی تولید كنیم و تمامی هزینه های آن را نیز تقبل می كنیم؛ ایجاد اشتغال یكی از مزایای مهم این بسته های اقتصادی است.
مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: اكنون تنها 300 محصول در صنعت نفت تولید می شود در حالی كه در این صنعت در سطح جهان بیش از هفت هزار محصول تولید می كند كه این همان ثروتی است كه باید با استفاده از ظرفیت دانشگاه به دنبال آن برویم.
محور نجات اقتصاد كشور، توجه به تولید داخل است
نماینده ولی فقیه در خوزستان نیر گفت: استفاده از ظرفیت های دانشگاهی برای خدمت به جامعه و رونق اقتصاد كشور یكی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب بوده و امسال نیز بر این اساس شعار سال از طرف ایشان انتخاب شده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نبی موسوی فرد افزود: محور نجات اقتصاد كشور، توجه به تولید داخل است كه اگر این تولید با علم پیوند بخورد یك عمل علمی می شود كه كشور را به سمت نقطه اوج هدایت می كند.
وی بیان كرد: سال های متعددی در كشور شعار ما نمی توانیم مطرح شده بود و بارها و بارها به صورت مكرر به واردات روی آورده شد و دشمن نیز همواره تلاش داشته ایران اسلامی را تحت فشار قرار داده و مانع پیشرفت ما بخصوص در زمینه بومی سازی و خودكفایی شود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: پیوند صنعت نفت و دانشگاه یك امر خجسته و تاثیرگذار در پیشرفت و رونق اقتصاد كشور است.
وی تاكید كرد: یكی از نیازهای ضروری در بحث بومی سازی قطعات توجه ویژه به كیفیت محصولات است چرا كه عدم توجه به آن باعث ایجاد نا امیدی می شود.
|