به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، امیر بیدادی در این آیین که در تالار اجتماعات دانشکده کشاورزی برگزار شد، شهادت آیت الله رئیسی، رئیس جمهور و همراهان ایشان را تسلیت گفت و بیان کرد: خرسندم که امروز به مناسبت آزادسازی خرمشهر و مقاومت مردم دزفول در جمع دانشگاهیان حضور دارم.
ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غرب کشور بیان کرد: تاریخ دفاع مقدس ایران سرشار از رشادت و پایمردی هایی است که برگی زرین در تاریخ کهن کشورمان محسوب می شود و به جرأت می توان گفت دفاع مقدس یکی از بی نظیرترین برهه های کشورمان است.
وی افزود: در روزگاری که انقلابی نوپا در کشورمان شکل گرفته، نظم جهانی را برهم زده و گفتمان جدیدی را به دنیا عرضه کرده بود، ابرقدرت ها این مسئله را بر نمی تابیدند و در ادامه توطئه های ابتدای انقلاب، جنگ را به ایران تحمیل کردند. در حالی که قدرت های غرب و شرق و بیش از 40 کشور صدام را حمایت می کردند.
امیر بیدادی، ادامه داد: براساس اسناد موجود در لشکر 92، زمانی که صدام حمله به کشورمان را آغاز کرد از چندین روز قبل نیروهای مستقر در مرزها، پیام هایی مبنی بر اینکه رژیم بعث تحرکاتی را آغاز کرده و آماده حمله می شود را به مرکز انتقال دادند.
وی افزود: در آن دوران برخی مصمم به انحلال ارتش بودند و امام خمینی (ره) با درایت پیامبرگونه ای که داشتند در 28 فروردین ماه سال 1358 ، 29 فروردین ماه را روز ارتش اعلام کردند و فرمودند که ارتش باید در کنار مردم بماند و مردم را هم موظف کردند که از ارتش استقبال کنند و ارتش را به عنوان بازوی مسلح منظمی معرفی کردند که باید از انقلاب حمایت کند.
ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غرب کشور، بیان کرد: اگر بخواهیم جنگ را به چند مقطع تقسیم کنیم، مقطع اول هجوم سراسری ارتش رژیم بعثی تا بیخ دندان مسلح بود که پشتیبانی های خاص داشت و این در حالی بود که ارتش ایران آمادگی زیادی نداشت و تصور نمی کردیم صدام دیوانگی کرده و به کشورمان حمله کند.
امیر بیدادی، ادامه داد: در مقاومت 34 روزه خرمشهر، تکاوران نیروی دریایی، پادگان دژ خرمشهر، نیروهای ژاندارمری و دانشجویان دانشگاه افسری به فرماندهی شهید نامجو و نیروهای مردمی به فرماندهی شهید جهان آرا دست به دست هم داده و حماسه آفریدند و با همان عده کم جلوی پیش روی دو لشکر و چند تیپ ارتش بعث را گرفتند و آنان را متوقف کردند.
وی اضافه کرد: صدام در نیمه های مصاحبه ای در بغداد سالن را ترک می کند و می گوید ادامه مصاحبه را در میدان آزادی تهران انجام خواهم داد و او با آن غرور کاذب با تکیه بر پشتیبانی ابرقدرت ها و تجهیزاتی که در اختیار داشت جنگ را آغاز کرد. امیر سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران از کسانی هستند که در مقامت 34 روزه در کنار ناخدا صمدی حضور داشت و در بازدید از خرمشهر از آن دوران خاطرات بسیاری دارد و بیان می کند که رزمندگان با دست خالی کارهایی کردند که شاید دیگر نمونه آن رخ ندهد.
امیر بیداری عنوان کرد: شکست حصر آبادان به فرمان امام خمینی (ره) و به همت لشکر 77 خراسان از ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای ژاندارمری و مردمی انجام شد. در آن زمان دشمن می خواست آبادان را جدا کرده و با مسدود کردن راه ها، دزفول را نیز اشغال کند و خوزستان را از ایران جدا کند.
ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غرب کشور، اظهار کرد: در عملیات فتح المبین که در منطقه شوش و دشت عباس اتفاق افتاد، ضربه مهلکی به ارتش بعث وارد شد و به یاد دارم در سال 1365 یا 1366 که به عنوان دانشجو به منطقه آمدیم، مرحوم امیر رزمی به عنوان فرمانده لشکر 21 پیاده آذربایجان وقتی عملیات را تشریح می کرد، گفت چون به دلیل صاف بودن دشت امکان رو در رو جنگیدن با دشمن را نداشتیم از پشت خاکریز نیروهای خودمان تا زیر خاکریز دشمن قنات هایی به طول 400 متر کانال حفر کردیم و با این اتفاق خط مقاومت دشمن را به طور کامل نابود شد. اجرای این کانال بیش از سه ماه طول می کشد و دشمن با تلفات بسیار زیاد شکست خورده و بلافاصله در خرمشهر عملیات بیت المقدس انجام می شود که یکی از عملیات های بی نظیر در دنیا است.
امیر بیداری، بیان کرد: وسعت منطقه عملیاتی بیش از پنج هزار و 400 کلیومتر بود که با تشکیل چهار قرارگاه از جهات مختلف (از طلائیه تا جنوب خرمشهر) نیروهای رزمنده ایران مستقر شده و با عبور از غرب و شرق کارون حملات آغاز می شود و این عملیات بیش از 24 روز به طول انجامید؛ روزهای پر التهابی را رزمندگان گذرانده و این فتح بزرگ را به دست آوردند و بهترین تعبیر امام خمینی (ره) این بود که فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
وی در ادامه افزود: بسیاری از کارشناسان در دنیا تصور نمی کردند که رزمندگان ایران بتوانند خرمشهر را آزاد کنند و صدام نیز گفته بود که اگر ایرانیان بتوانند خرمشهر را آزاد کنند، کلید بصره را به آنان تقدیم می کنم. این عملیات در ابتدا با عملیات بی نظیر عبور گردان های مهندسی پل های ارتش از رودخانه کارون انجام شد و بیش از سه لشکر را با اداوت جنگی از رودخانه عبور دادند و در نهایت در سوم خردادماه خرمشهر آزاد شد، بیش از 19 هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و 17 هزار نفر به اسارت گرفته شدند و 67 هواپیما و بالگرد نیز سرنگون شد که مسئولیت پدافند و عملیات نیروی دریایی بر عهده شهید بابایی بود.
ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غرب کشور، تصریح کرد: به اذعان کارخانه سازنده فانتوم مرحوم خلبان محمود اسکندری یکی از برجسته ترین خلبانان طول تاریخ است که مهارت مثال زدنی داشت و در عملیات فتح خرمشهر پل این شهر را بمباران کرده و با این کار ارتباط 20 هزار سرباز رژیم بعث با لشکر سه آن قطع شده و این افراد به اسارت گرفته شدند؛ نسل جوان باید بداند که کشورمان با نثار چه خون های پاکی در این جایگاه حضور دارد.
امیر بیدادی گفت: تا زمان فتح خرمشهر صدام براین باور نبود که به کشورمان تجاوز کرده و باید پای میز مذاکره بنشیند؛ اما با فتح خرمشهر خواستار این بودند که جنگ پایان یابد. شاید این سوال در ذهن بسیاری از جوانان وجود دارد که چرا جنگ در همان زمان خاتمه نیافت، درحالی که در اوج قدرت و اقتدار بودیم و می توانستیم جنگ را خاتمه دهیم، در حالی که جنگ نیز یک تخصص است. گاهی بیان می شود که در روایت جنگ موفق نبوده ایم و آن دوران ساده روایت شده است، در حالی که کار بسیار مهمی در طول دوران دفاع مقدس انجام شد. شاید در باور کسی نگنجد که جوانان کشوری با دست خالی، تحریم و تمامی فشارها استقامت کرده و با نثار جان خودشان این موفقیت را رقم بزنند.
وی اظهار کرد: این چهار عملیات که در مقاطع سال 1360 تا 1361 انجام شد تقریبا سرنوشت جنگ را تغییر داد؛ عملیات بیت المقدس در تراز عملیات های بین المللی بود و این موفقیت با اتحاد نیروهای مسلح و تبعیت از فرماندهی معظم قوا رقم خورد.
امیر بیداری درباره مقاومت مردم دزفول، تصریح کرد: دشمن قصد داشت از پل کرخه عبور کرده و دزفول را اشغال کند اما مردم دزفول قهرمان به رغم بمباران های پی در پی در کنار نیروهای رزمنده باقی ماندند؛ 176 موشک، دو هزار و 500 راکت و هزاران گلوله توپ به این شهرستان اصابت کرد و مردم ما ایستادگی کردند. یکی از اعتقادات امام خمینی (ره) درباره نیروهای مسلح این بود که اگر هر نیروی مقاومتی پشتوانه مردمی داشته باشد هر سرباز می تواند به اندازه 10 و بلکه صد سرباز کارایی داشته باشد.
امیر سرتیپ بیدادی ارشد آجا در منطقه جنوب غرب کشور در پایان تاکید کرد: اگر در سال های گذشته نیروهای مسلح توفیقاتی داشته است به واسطه حمایت مردم بوده و هر وقت نیاز بوده نیروهای مردمی پا به عرصه گذاشته و گوشه ای از کار را گرفته اند تا امروز به خود ببالیم که صاحب برهه ای درخشان از کشور هستیم که به دست نسل ما رقم خورده است و در تاریخ این سرزمین کهن باقی خواهد ماند.