دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه
 
رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت : محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند.
به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، محمد صباییان گفت: این کار مشترک با گروه های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

وی با اشاره به فعالیت های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال 99 آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزر های پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزر های نانوثانیه و فمتوثانیه کار های تحقیقاتی و پژوهشی انجام می شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربرد های فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با اعلان اینکه مرکز روی تصویر برداری فراطیفی کار می شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربرد های لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش ها هستند.

وی با اشاره به طرح های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کار های تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه خانه ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می شود. از این غشاء در تصفیه خانه ها، برای تصفیه آب استفاده می شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می کند که این فرآیند با استفاده از لیزر های پالسی کوتاه انجام می شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم کنشی لیزر، اتم ها و مولکول ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسور های گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف سنج است و برای اندازه گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.
منبع خبر:
بسیج نیوز
   تاریخ: ۱۲:۰۸ - ۱۳/۰۲/۱۴۰۳   بازدید: ۶۷