دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

یک استاد دانشگاه: رقابت ایران با کشورهای پیشرفته در هوش مصنوعی
 
شفقنا- عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ابلاغ سند ملی هوش مصنوعی از سوی دولت گفت: علم هوش مصنوعی در ایران، نه تنها از کشورهای پیشرفته عقب نیست بلکه در حال رقابت با آن ها است. به گزارش شفقنا، دکتر عنایت اله علوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: هوش مصنوعی، علم پیدا (...) نوشته ...


شفقنا- عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ابلاغ سند ملی هوش مصنوعی از سوی دولت گفت: علم هوش مصنوعی در ایران، نه تنها از کشورهای پیشرفته عقب نیست بلکه در حال رقابت با آن ها است.

به گزارش شفقنا، دکتر عنایت اله علوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: هوش مصنوعی، علم پیدا کردن روابطی است که در دیتاها و اطلاعات وجود دارد اما فرم ریاضی ندارد. به عنوان مثال وقتی می خواهیم به کودکی نحوه راه رفتن را آموزش دهیم شاید فرمول کلی و خاصی برای آموزش وجود نداشته باشد اما می توان با تقلید از راه رفتن دیگران به کودک آموزش داد، این آموزش در واقع ارائه غیرمستقیم فرمول راه رفتن است. هوش مصنوعی نیز اطلاعات نهفته با استفاده به مکانیزم های آموزشی است که فرمول خاصی ندارد. هوش مصنوعی در واقع یک فضای چندبعدی است که فرمول خاصی ندارد.

وی ادامه داد: علم هوش مصنوعی در ایران، نه تنها از کشورهای پیشرفته عقب نیست بلکه در حال رقابت با آن ها است. مقام معظم رهبری نیز در چند سخنرانی اخیر به این مساله تاکید داشتند و سند ملی هوش مصنوعی نیز از سوی دولت ابلاغ شد که نشان دهنده به روز بودن و اهمیت این موضوع است.

استادیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: کشور ما از نظر دانش هوش مصنوعی و کاربرد آن نسبت به کشورهای دیگر عقب نیست اما متاسفانه تحریم ها مقداری بر شرایط این دانش فشار آورده اند؛ امکانات سخت افرازی و نرم افزاری بستر کار با هوش مصنوعی است که در این حوزه با تحریم روبه رو هستیم.

علوی افزود: در حال حاضر، سرویس هایی مانند گوگل به ما خدمات نمی دهند و این مساله، باعث کند شدن حرکت در این حوزه شده است اما در همه زمینه ها به خوبی در حال پیش رفتن هستیم و به سمت کاربردی شدن هوش مصنوعی می رویم.

وی گفت: در دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در سال گذشته دو کنفرانس با موضوع هوش مصنوعی برگزار شد که نشان از اهمیت این دانش در دانشگاه ها است و چندین سال است در این زمینه کار می شود. 20 سال است که رشته هوش مصنوعی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه ها راه اندازی شده است و در دکتری نیز دانشجو پذیرفته می شود و خوشبختانه دانشجویان بسیار توانایی در این رشته ها پذیرفته شده اند.

استادیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تاثیر هوش مصنوعی در زندگی روزمره گفت: باید پرسید که آیا می توان جایی را پیدا کرد که هوش مصنوعی در آن نقش نداشته باشد؟ خیر. زیرا در همه زمینه ها هوش مصنوعی کاربرد دارد و در حال جا باز کردن در همه بخش های زندگی روزمره بشر است. ما نیز ناچار هستیم همراه با دانش روز، در این مسیر حرکت کنیم. هوش مصنوعی در خدمات رسانی سریع و ذخیره کردن و استفاده بهینه از زمان و کاهش هزینه بسیار موثر است و همه امکاناتی که در حال حاضر در دست طراحی است، بر پایه هوش مصنوعی هستند.
منبع خبر:
شفقنا
   تاریخ: ۰۹:۳۵ - ۲۸/۰۱/۱۴۰۳   بازدید: ۹۲