ظرفیت پردیس علم و فناوری برای اتصال دانشگاه و صنایع خوزستان
پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز می تواند حلقه گمشده میان دولت، دانشگاه و صنعت در خوزستان باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، در نشستی با حضور رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان مسائل مرتبط با ایجاد پردیس علم و فناوری مستقل دانشگاه بررسی و تاکید شد که پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز می تواند حلقه گمشده میان دولت، دانشگاه و صنعت در استان خوزستان باشد.
دکتر علی محمد آخوندعلی در نشست با مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان که امروز (29 فروردین ماه) درباره مسائل مرتبط با ایجاد پردیس علم و فناوری مستقل دانشگاه، برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد پردیس های علم و فناوری از برنامه های مهم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و تشکیل این پردیس پیش از این در هیات امنای دانشگاه طرح و تصویب شده است.
وی یکی از اولویت های مهم دانشگاه شهید چمران اهواز را تبدیل علم و فناوری به دانش دانست و افزود: تلاش کرده ایم این مهم در کنار حفظ و تقویت پایه های آموزشی محقق شود و این سیاست در راستای تبدیل دانشگاه های نسل دو به نسل سوم است.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تشکیل کارگروه شورای پردیس علم و فناوری این دانشگاه با حضور مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه برای ایجاد این پردیس شرایط لازم از نظر ساختاری و آیین نامه ها در دانشگاه فراهم بود و با توجه به اولویت ها و برنامه های ارائه شده به وزارت علوم و علی رغم مشکلات حاد دانشگاه از نظر اعتبارات و... نسبت به ایجاد پردیس اقدامات لازم انجام شد.
آخوندعلی افزود: در این راستا دانشگاه شهید چمران اهواز با حمایت های وزیر علوم و همچنین معاون فناوری وزارت عتف موفق شد موافقت اصولی شش ماهه شورای گسترش را با ایجاد پردیس علم و فناوری این دانشگاه دریافت کند و با توجه به ظرفیت های موجود در استان خوزستان امیدواریم این پردیس بتواند حلقه وصلی میان حوزه آموزش عالی استان و جامعه به ویژه حوزه صنعت باشد.
در ادامه امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان نیز بیان کرد: ایجاد پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز می تواند حلقه گمشده میان دولت، دانشگاه و صنعت در استان خوزستان باشد و اقدام با ارزشی است؛ اگر در ابتدای هر کاری فرآیند ها و ساختار ها متناسب با اهداف تعریف شده ترسیم نشود رسیدن به استراتژی کاری سخت و مشکل خواهد بود.
وی افزود: در حوزه صنعت به ویژه صنعت فولاد به دلیل گذشت چهار دهه به لحاظ تکنولوژی و فناوری در حوزه ها دچار مرگ تکنولوژی شده ایم و اگر کار های نوآورانه و خلاقیت فردی نبود این ضعف ها بیشتر نمایان می شد؛ بسیاری از ضعف های تکنولوژی با وجود متخصصان این حوزه پوشش داده می شود و اگر دانشگاه مشکلات صنایع را به صورت مساله محور بررسی کند بی شک در حل مشکلات موثر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، تصریح کرد: تلاش کرده ایم با دسته بندی مشکلات از خدمات شرکت های دانش بنیان بهره مند شویم؛ درحال حاضر با پدیده ای به نام هوش مصنوعی مواجه هستیم و این مساله نشان می دهد این تکنولوژی موجب تغییرات بسیاری در حوزه های مختلف می شود.
امینی خاطرنشان کرد: در شرکت فولاد خوزستان کارگروهی تشکیل شده است که بتوانیم از از تکنولوژی های نوین بهره مند شویم و رشد این تکنولوژی نشان می دهد بسیاری از کسب و کار ها در حال تغییر مسیر خود هستند و می توانند در حوزه صنعت جهش ایجاد کند.
وی افزود: افزایش کیفیت زندگی افراد در استان خوزستان و شهر اهواز از اهمیت بسیاری برخوردار است و همیشه این مساله طرح می شود که با وجود صنایع کلان در این استان مردم از منافع آن بی بهره هستند؛ از این رو از دانشگاهیان می خواهیم که تدوین طرح ها و ایده ها برای این صنعت با هدف ارتقای زندگی شهروندان باشد.