دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

همکاری دانشگاه شهیدچمران اهواز و شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی
 
در دیدار رئیس دانشگاه شهیدچمران اهواز با مدیر عامل و مدیران شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی، بر لزوم بهره گیری از توان علمی دانشگاه ها در توسعه این صنعت تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی محمد آخوندعلی رئیس دانشگاه شهیدچمران اهواز، در نشستی با حضور مدیر عامل و مدیران شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی که در تالار اجتماعات حوزه  ریاست دانشگاه برگزار شد، گفت: صنعت نیشکر در استان خوزستان با راه اندازی شرکت هفت تپه آغاز شد و با ایجاد شرکت نیشکر کارون توسعه یافته است.

وی با بیان اینکه ایجاد و توسعه این صنعت در استان دلایل مختلفی داشته است، افزود: نیاز این کشت به منابع آبی فراوان یکی از دلایل مخالفان با توسعه  نیشکر در استان خوزستان بود زیرا این نوع کشت به اقلیمی نیاز دارد که بارش ها در آن بیشتر از نرمال باشد تا از مصرف آب های سطحی کاسته شود

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: یکی از دلایل توسعه صنعت نیشکر در استان خوزستان رطوبت هوا، میزان بارندگی و گرمای هوا است اما نیاز است برای بهره وری بیشتر این صنعت مهم در استان خوزستان از فناوری های پیشرفته تری استفاده کرد.

آخوندعلی درباره همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز با کشت و صنعت هفت تپه، بیان کرد: همه اعضای هیئت علمی این دانشگاه علاقه مند به همکاری های علمی، پژوهشی و آموزشی با این صنعت هستند و تلاش خواهیم کرد از ظرفیت های دانشگاه برای تبدیل این صنعت به تولید و دانش بنیان استفاده شود.

وی، عنوان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز با بیش از 600 عضو هیئت علمی ظرفیتی بی بدیل در استان خوزستان است که هر کدام از این اعضا می توانند چندین طرح ارتباط با جامعه و صنعت را راهبری کنند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: بسترهای لازم برای همکاری های مشترک در حوزه های مختلف از جمله صادارت، تولید، کشاورزی، صنایع جانبی نیشکر و.... وجود دارد که امیدواریم بتوانیم از توان علمی جامعه دانشگاهی شهید چمران اهواز در راستای پویایی و توسعه هرچه بیشتر این صنعت استفاده کنیم.

علیرضا دورباشی، مدیرعامل کشت و صنعت دعبل خزاعی نیز در این نشست بیان کرد: بی شک همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان دانشگاه مادر استان خوزستان در بهبود روند کاری این صنعت تاثیر بسزایی دارد.

وی گفت: شرکت کشت و صنعت دعبل خزاعی پیش از این نیز همکاری هایی را با دانشگاه داشته است و دوسال پیش نیز تفاهم نامه ای با دانشگاه شهید چمران اهواز منعقد شد که حاصل آن تدوین پنج طرح تحقیقاتی و تولیدی است. مدیرعامل کشت و صنعت دعبل خزاعی بر لزوم افزایش ارتباطات علمی، پژوهشی و آموزشی با دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد و افزود: این شرکت برای برگزاری بازدیدهای علمی استادان و دانشجویان از بخش های مختلف شرکت آمادگی لازم را دارد.

دکتر علیرضا کیاست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، گفت: نیشکر از جمله صنایع کلان و تاثیرگذار در استان خوزستان است که امیدواریم بتوانیم به عنوان نخستین مصوبه این نشست برگزاری تور تحقیقاتی را برای استادان این دانشگاه از کشت و صنعت دعبل خزاعی برنامه ریزی و اجرا کنیم.

وی افزود: انجام پایان نامه های تحصیلات تکمیلی مرتبط، تشکیل کارگروه بررسی مسائل و مشکلات این صنعت از جمله مسائل مرتبط با محیط زیست، فرصت های مطالعاتی، کارآموزی دانشجویان در صنعت نیشکر و... از جمله مواردی است که می توان بسترهای همکاری مشترک را برای آن فراهم کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به سیاست های جدید آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های وزارت علوم از مهرماه سال آینده حذف 15 واحد درسی از مقطع کارشناسی و جایگزین کردن واحدهای آموزشی عملی در صنایع است که این مسئله شامل همه ی دانشگاه های کشور می شود.

کیاست، گفت: تلاش خواهیم کرد با انجام این طرح بتوانیم دانشجویان را بیش از گذشته با صنایع استان خوزستان آشنا کنیم؛ بورسیه دانشجویان توسط صنایع نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است که امیدواریم این سهمیه به دانشجویان استان خوزستان اختصاص داده شود.

وی انجام ماده 13 قانون جهش تولید را فرصتی مهم برای دانشگاه ها و صنایع دانست و افزود: این قانون در مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت مصوب و ابلاغ شده است که بر اساس آن دستگاه های اجرایی دارای واحد تحقیق و توسعه (R&D) می توانند در طرح های فناوری و نوآوری مشارکت داشته و در ازای آن از پرداخت مالیات معاف شوند.

گفتنی است، در پایان این نشست که با حضور دکتر دنه دزفولی مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهیدچمران اهواز و دکتر صفی الدین اردبیلی عضو هیئت علمی دانشکده ی کشاورزی این دانشگاه همراه بود مدیران شرکت طرح و توسعه دعبل خزاعی به بیان توضیحاتی درباره شیوه فعالیت واحدهای مختلف این شرکت پرداختند و خواستار انجام طرح هایی به منظور ارتقای بهره وری، افزایش حاصل خیزی خاک، به روزرسانی دانش و آموزش نیروی انسانی، بهره گیری از طرح های پژوهشی دانشگاهیان در حوزه مسائل زیست محیطی این صنعت و... شدند.
   تاریخ: ۱۰:۵۰ - ۰۲/۱۲/۱۴۰۱   بازدید: ۷۹۶