دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

یک اقتصاددان: شرایط اقتصادی کشور بالاتر از بحران است
 
به گزارش خورنا مرتضی افقه تحلیلگر اقتصادی و استاد اقتصاد دانشگاه چمران اهواز در گفت و گو با روزنامه مستقل گفت: بیکاری یکی از معضلات بسیار جدی مردم است و می توان گفت، عدم اشتغال، بخش پررنگی از جامعه را به طور جدی گرفتار کرده است. به همین دلیل هرگونه اظهارنظری درباره این موضوع باید با (...)
به گزارش خورنا مرتضی افقه تحلیلگر اقتصادی و استاد اقتصاد دانشگاه چمران اهواز در گفت و گو با روزنامه مستقل گفت: بیکاری یکی از معضلات بسیار جدی مردم است و می توان گفت، عدم اشتغال، بخش پررنگی از جامعه را به طور جدی گرفتار کرده است. به همین دلیل هرگونه اظهارنظری درباره این موضوع باید با دقت و بررسی های لازم صورت بگیرد. در واقع طرح «ایجاد یک میلیون شغل» آنهم در حالی که هیچ نشانه ای از این اتفاقِ ادعایی دیده نمی شود، بیشتر موجب دلسردی قاطبه مردم از دولت و حتی سیستم حکمرانی خواهد شد.

وی یادآور شد: برای تعریف صحیح شغل باید گفت، اگر فردی در جایی مشغول به کار شود و برایش بیمه رد کنند، به این معنی است که یک فرصت شغلی ایجاد شده است. حالا اگر دولت ادعای کارآفرینی یک میلیونی دارد، باید در گزارشی رسمی به مردم اطلاع بدهد که چه تعداد نیرو در کدام بخش های اقتصادی مشغول به کار و مشمول بیمه شده اند. در غیر اینصورت دولت به عدم صداقت در نزد افکار عمومی متهم خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: البته شاید آقایان دست فروشان، واسطه های بخش های مختلف اقتصاد و ... را هم در ردیف شاغلین رسمی به شمار می آورند. اگر به هر دلیل این درست باشد، آن وقت است که پدیده های ضداشتغال توسط دولت شغل به حساب آمده و وارد آمار رسمی شده اند که این رفتار، مصداق تهدید امنیت مالی جامعه است.

افقه توضیح داد: بیکاری به خودی خود نگران کننده است و می توان آن را آفت آسایش دانست. حالا اگر مردم در شرایطی بیکار شوند که اقتصاد به مرحله ورشکستگی رسیده است، دیگر نمی توان به راحتی با آن کنار آمد. یعنی وقتی قیمت های کالاهای مصرفی در طول یکسال بالای 100 درصد و بعضاً بیشتر از 200 درصد گران می شوند و اجاره بهای خانه هم ماه به ماه سیر صعودی دارد، طبقه متوسط و متوسط به پایین جامعه را به معنای واقعی با بحران مواجه می کند. بحران هایی که به وضوح هیچ راهی برای پشت سرگذاشتن شان نیست و به همین دلیل می توان گفت، شرایط این روزها از بحران و نگرانی هم چند قدم عبور کرده است.

وی در پایان گفت: دولت آقای رئیسی حدود 20 ماه است که مسئولیت اجرایی کشور را بر عهده دارد. به نظر من دولتی ها باید بدانند، مقطع آزمون و خطا گذشته است و حالا زمانی است که دولت باید به راهکارهای لازم برای خروج از بحران معیشت برسد. اگر اینطور نشود، با موجی از ناامیدی و بی اعتمادی مواجه خواهیم شد که بالطبع در شرایطی که دنیا بنای تخاصم با ایران را دارد، تحت هیچ شرایطی نباید ناامیدی و بی اعتمادی به وجود آید. در پایان تاکید می کنم، همنشینی بیکاری و گرانی آفت جوامع است.
منبع خبر:
خورنا
   تاریخ: ۱۴:۰۶ - ۲۱/۱۱/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۰